Летище София потвърждава ангажимента си към пътници и посетители да

...
Летище София потвърждава ангажимента си към пътници и посетители да
Коментари Харесай

Летище София получи сертификат за безопасна здравна зона

Летище София удостоверява уговорката си към пасажери и гости да предлага обслужване според последните хигиенични и здравни правила. След лятото на пандемичната 2021 година това е  вторият път, в който столичното летище е сертифицирано като безвредна за здравето среда от Международния съвет на летищата (ACI), оповестяват от аерогарата.

Сертификатът е основан на процедури на авторитетни интернационалните организации като ICAO и EASA, като взима поради също и положителните практики на здравни организации в Европейския съюз.

Сертификацията признава напъните на летище София в използването на хигиенични и организационни практики, които да подсигуряват здравето и сигурността на пасажери, посетители и чиновници. Дейности като разчистване и стерилизация, обезпечаване на обществена отдалеченост, здравен надзор, дейна връзка на прилаганите ограничения измежду заинтригуваните страни са единствено част от летищните практики, които са влезнали в обсега на оценъчния развой.

„ Отнасяме се с внимание към средата на летището и се стремим да сме безвредно за здравето място с ежедневна грижа към пасажерите. Сертификацията от Международния съвет на летищата е самопризнание за тези старания “, разяснява Хесус Кабайеро – основен изпълнителен шеф на летище София.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР