Летище Пловдив“ организира срещи с българската общност в Южна Испания,

...
Летище Пловдив“ организира срещи с българската общност в Южна Испания,
Коментари Харесай

Ще летим ли от Пловдив до Испания? Авиовластите искат поне четири линии

Летище „ Пловдив “ провежда срещи с българската общественост в Южна Испания, с цел да ги запознае с опциите за директна авиолиния от Малага до Пловдив. На нея ще участва изпълнителният шеф на летище „ Пловдив “ Дойчин Ангелов, който ще показа в резюме концепцията и ще отговори на въпросите на присъстващите. Две срещи са планувани в Малага на 9 март, събота.
Първата е от 11 часа в Първо българско неделно учебно заведение „ Родина “ и Асоциация “Малага-България 2010 “, а втората е от 14 часа, проведена от Асоциация „ Българска роза “. На 11 март, понеделник, от 19 часа ще се проведе среща с българската общественост в Марбея, проведена от „ Асоциация Марбея България 2013 “.
През идната седмица следва среща и с представители на разнообразни самолетни компании, Фонд за развиване на летище Малага и туристическия отрасъл от региона на Андалусия.
„ Потенциалът за развиване на нови авиолинии от Испания до летище „ Пловдив “ е огромен. Има забележителен интерес от българската общественост в страната. Първи ни потърсиха от Южна Испания и по тази причина започваме диалозите там. Желанието ни е да открием постоянна авиолиния от Малага до Пловдив и да проучим опциите за откриване на полети от Валенсия, Барселона и Мадрид до летище „ Пловдив “ “, разяснява изпълнителният шеф на аеропорта Дойчин Ангелов.
Той акцентира, че с изключение на интерес от българи, има сериозен капацитет за привличането на туристи в Пловдив и района с откриването на линиите от Испания.
Данните сочат, че растежът на испански туристи у нас за последните две години е с над 10%.
“Испанските туристи търсят нови места за прекарване и за тях Балканите са екзотика, както за нас палмите “, изясняват от туристическия отрасъл.
Според тях важен фактор за избора на Пловдив и района от страна на испанските туристи, ще са наличието директни полети.
Статистиката демонстрира, че испанските туристи у нас са на възраст между 45 и 75 години. Пенсионерите пътуват доста и са насочени към културен туризъм. Записват се по тематични турове, обичат занаяти, музикални формати, археологически обекти и спа курорти. По-младите съчетават културата и зимните спортове.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР