Летище Хийтроу в Лондон вече се готви за последното одобрение

...
Летище Хийтроу в Лондон вече се готви за последното одобрение
Коментари Харесай

Най-натовареното летище в Европа най-накрая получава трета писта

Летище " Хийтроу " в Лондон към този момент се готви за последното утвърждение за нова писта за огромни самолети - решение, което се чака от десетилетия, написа Bloomberg. Скорошна анкета на компанията, която ръководи аерогарата, измежду депутатите демонстрира поддръжка от 75% от тях.

Проектът е на стойност 22 милиарда $. Той ще увеличи годишния потенциал за обслужване на пасажери до 135 милиона, като по този начин ще бъде достигнато равнището на редица други европейски съперници.

След години на подправени очаквания, през 2016 година държавното управление поддържа капиталовия проект, откакто досегашни негови критици схванаха, че Англия ще би трябвало бързо да усъвършенства инфраструктурата си, с цел да остане конкурентна и след излизането си от Европейския съюз.

През първото тримесечие на 2017 година броят на пасажерите, които " Хийтроу " обслужи, набъбна с 3,1 % до 17,7 милиона души. Една от аргументите е Великден, който тази година бе по-рано. Хъбът е приел 870 полета повече за трите месеца. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР