Лесна за изпълнение, но пък неустоимо вкусна и ефектна версия

...
Лесна за изпълнение, но пък неустоимо вкусна и ефектна версия
Коментари Харесай

В главните роли - шампанско и малини

Лесна за осъществяване, само че пък неустоимо вкусна и ефектна версия на обичайния английски  ви предлагаме през днешния ден. Главните герои в нея са шампанско и малини, комбинирани със сметана за компактност.

Чудесен метод да подсладите сантименталната вечеря за 14-ти февруари, или просто да поглезите себе си.  Вижте рецептата.

 
               

Необходимите  артикули:

140 г замразени малини

2-3  супени лъжици шампанско или просеко 
(купете мини бутилка и се поглезете с чаша, до момента в който приготвяте вечерята!)

200 мл сметана

4 с. л. пудра захар

2 супени лъжици лиофилизирани малини

Начин на подготвяне

Сложете размразените малини и шампанското в мини кухненски робот или блендер. Разбийте, до момента в който пюрето стане допустимо най-фино. Прецедете благодарение на дървена лъжица или шпатула през цедилка, с цел да отстраните семките на плодовете.

Сложете сметаната и захарта в тенджера и затоплете леко, до момента в който захарта се разтопи. Увеличете огъня леко, до момента в който заври, след което задръжте на по-висока температура съвсем до кипване за 2-3 минути като бъркате непрестанно.

Съберете деликатно двете смеси и изчакайте крема леко да изстине за към 15 минути, преди да  го разпределите в 2 чаши или купички. Когато след към още 30 минути стартира да стяга поръсете  с малините и оставете в ледник да престои една нощ, или най-малко 2 часа.

При сервиране поднесете с обичаните си бисквити.

 
               

 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР