Лешници, мляко и мед за засилване на имунитета Смесете 300

...
Лешници, мляко и мед за засилване на имунитета Смесете 300
Коментари Харесай

Лешници, мляко и мед за засилване на имунитета

Лешници, мляко и мед за усилване на имунитета

Смесете 300 гр. мед с 50 гр. смлени орехи. След това прибавете сока, изцеден от 3 лимона и 100 мл. сок от алое. Приемайте три пъти дневно от лековитата примес половин час преди хранене. Дозата за един банкет е 1 чаена лъжичка.

100 гр. смокини залейте с 2 чаши гореща вода и варете на слаб огън, откакто кипне в продължение на 15 минути. Оставете в продължение на 2 часа, прецедете сместа и пийте по 100 мл. преди всяко хранене (3 пъти на ден).

Чаят от алена боровинка ще даде на организма скъпи витамини и ще ускори имунната система. Към 1 супена лъжица пресни боровинки прибавете захар и залейте с 200 мл. вряла вода или елементарен черен чай. Този чай съвършено утолява жаждата, облекчава умората, усъвършенства настроението.

Чаят от листата на касиса е скъпа напитка. Вземете 2 шепи свежи листа от касис, залейте с 1 литър вряла вода и оставете за 3 минути. След това налейте в чаши и прибавете малко захар и мед на усет. Чаша подобен лековит чай ще облекчи умората, ще почисти тялото, ще ви даде мощ.

Лечебно мляко от лешници: Запечете леко 100 гр. лешници и ги смелете. Залейте ядките с 0,5 л. горещо мляко, охладете леко и прибавете 2 супени лъжици естествен мед и щипка ванилия. Оставете за 15 минути, разбъркайте и пийте на дребни глътки. Но не незабавно, а за целия ден.

Напитка за дългоденствие и здраве от бъз: 1 супена лъжица сушен бъз залейте с 0,5 л. вода и варете 10 минути. След като се охлади, прецедете и прибавете малко мед на усет.

Лучено-медено вино: Смесете 150 гр. ситно нарязан лук със 100 гр. естествен мед и налейте 1 литър изсъхнало алено вино. Оставете в стъклен буркан за 2 седмици и прецедете. Приемайте по 5 супени лъжици дневно.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР