Lenovo Group обяви рекордни приходи от 14,5 млрд. щатски долара

...
Lenovo Group обяви рекордни приходи от 14,5 млрд. щатски долара
Коментари Харесай

Lenovo с рекордни приходи и печалба въпреки пандемията

Lenovo Group разгласи рекордни доходи от 14,5 милиарда щатски $ през второто тримесечие на 2020 година, което съставлява растеж от 7% на годишна база. Печалбата на Групата доближава рекордните 470 млн. щатски $ преди налози, което е с 52% повече в съпоставяне със същото тримесечие година по-рано. Нетната облага също се усилва с 53% на годишна база до 310 млн. щатски $.

В допълнение към рекордните резултати за тримесечието, финансовата непоклатимост на Lenovo неотдавна беше доказана в допълнение със мощен капиталов рейтинг от Moody’s, Standard & Poor’s и Fitch, както и сполучливо предложение на световна емисия акции.

Основната облага на акция за второто тримесечие бе в размер на 2.59 щатски цента, или 20.08 хонконгски цента. Бордът на шефовете на Lenovo разгласи промеждутъчен дял в размер на 6.6 хонконгски цента на акция.

 {{ otherArticle[0].article.title }}
Lenovo Group разгласи мощни резултати за цялостната финансова...

" Нашите рекордни резултати през това тримесечие са отражение на непрекъснатия ни ангажимент да отговорим на потребностите на бързо разрастващата се стопанска система за работа, учене и игра от вкъщи. Всички наши съществени бизнес групи реализираха годишен растеж, до момента в който приходите от програмен продукт и услуги доближиха нов връх ", показа Ян Юенцин, президент и основен изпълнителен шеф на Lenovo.

" Тъй като светът продължава да се приспособява към новото " обикновено ", ние сме уверени в дълготрайния капацитет за напредък както за нашите устройства, по този начин и за облачната ни инфраструктура. Ще продължим да използваме главните си пълномощия като отлична оперативна активност, глобален/локален принос като в същото време ускоряваме нашите услуги, с цел да се възползваме оптимално от опциите към нас и да подтикваме резистентен напредък ".

Общ обзор на бизнес представянето

2020-а продължава да бъде година, изпъстрена с доста промени в промишлеността, които оказват въздействие върху предлагането и производството, в това число продължаващата геополитическа неустановеност, световната пандемия COVID-19 и дефицитът на доставки на съставни елементи в цялата промишленост, дължащ се на мощното търсене.



Lenovo обаче вижда позитивна вероятност за втората половина на годината, с новата форма на работа и образование от у дома, която слага и движи дълготрайни трендове на напредък в търсенето на устройства и условията за облачна инфраструктура. Групата чака общият пазар на компютри да нарасне доста даже над настоящите прогнози на анализаторите като доближи близо 300 млн. единици през календарната 2020 година, което е към 25 млн. повече от общия пазар през миналата година.

Бизнес обзор на Групата

Бизнесът с интелигентни устройства (Intelligent Device Group) на Lenovo продължава да води растежа на с Групата с рекордни доходи за всички времена за подразделението за лични компютри и умни устройства (PC & Smart Devices) с 11.5 милиарда щатски $, регистрирайки растеж от 8% на годишна база. Тя регистрира рекорден приход преди налози в размер на 723 млн. щатски $, показвайки годишен растеж от 18% и поддържайки водеща в сектора облага от 6,3%.

Оперативното показване на Lenovo, своевременна реакция на новата наклонност на работа и учене от вкъщи, както и фокусът върху премиум сегменти и такива с висок напредък, провокира рекордното показване за тримесечието. Lenovo води международния пазар на лични компютри с максимален пазарен дял от 23,6%.

Бизнесът с мобилни устройства (Mobile Business Group), записва растеж на приходите от 39% за тримесечие и се върна към годишния напредък, продължавайки мощното възобновяване от въздействието на COVID-19. Растежът на пазарите на компанията в Латинска Америка и Северна Америка беше в допълнение вкоренен, до момента в който растежът в Европа и Азиатско-Тихоокеанския район беше интензивен. Тримесечието показа основни иновационни стадии с стартирането на сгъваемия смарт телефон Motorola Razr 5G и първия профилиран за игри телефон на компанията под марката Lenovo Legion.

Бизнесът с центрове за данни (Data Center Group) на Lenovo регистрира непрестанен напредък. Приходите са нарастнали с 11% на годишна база до 1,48 милиарда $ с усъвършенствана доходност. Сегментът на облачните услуги продължава да пораства, като приходите се усилиха с 34% на годишна база, със мощен растеж във всички географски региони. В основата на този резултат е устойчивата инвестиция на Lenovo във вътрешен дизайн и произвеждане, която донесе огромна облага.

Интелигентните трансформационни бизнеси на Lenovo показват стабилен прогрес през второто тримесечие с двуцифрен растеж във всички сегменти. Резултатите показват смисъла на тази бизнес група като главен катализатор за растежа на цялата група. Сегментът Smart IoT бележи забележителен напредък с над 36% на годишна база, до момента в който Smart Infrastructure нараства с 21%, а сегмента Smart Verticals бележи растеж от 72% като обезпечава мощен двуцифрен растеж на приходите (фактурирани приходи).

Бизнесът със софтуери и услуги също бележи рекордни доходи, които нарастват с 39% на годишна база, отбелязвайки нов връх от 1,2 милиарда щатски $, което съставлява над 8.5% от приходите на Групата, като общите доходи на Групата се усилват. Дивизията на Lenovo за Attached Service and Software, Managed Service and Solutions, също регистрира бърз напредък, като приходите от електронна търговия нарастват с над 40% на годишна база.
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР