Лена Бориславова не е излизала от политиката. В 48-о Народно

...
Лена Бориславова не е излизала от политиката. В 48-о Народно
Коментари Харесай

Депутат на Киро с грозна атака, вини кабинета Донев в саботаж: Намесва се в политическия живот

„ Лена Бориславова не е излизала от политиката. В 48-о Народно заседание тя имаше друга роля. Не изключвам вид да оглави листа. “ Така разяснява пред бТВ ръководителят на парламентарната група на „ Продължаваме промяната “ Андрей Гюров информацията от последните дни, че някогашната шефка на канцеларията на премиера Кирил Петков още веднъж ще заеме първите редици на Промяната в Народното събрание.

„ Моментът е друг. Има ясно разделяне сред ръководство на статуквото или да гледаме напред за нещо по-добро пред страната. Тази смяна може да докара до преимущество на реформаторските сили “, сподели още Гюров.

„ Има ясна поръчка от всички обединения, че това е пътят напред. Нямаме име на този стадий. Ще се вземе решение дали да се явим с едно или с двете – „ Демократична България “ и „ Продължаваме промяната “, посочи той.

Все още не е формирана формула за нареждане на листите.

„ Когато Българска социалистическа партия реши, ще може още веднъж да се върне към прогресивното. Това е в ръцете на Българската социалистическа партия, да реши зад кои правила и хрумвания за ръководство на страната да застане – зад тези на новата „ Тройна коалиция “ или зад тези на прогресивните новаторски сили “, акцентира ръководителят на групата на Политическа партия в Народното събрание.

Сблъсъкът със служебното държавно управление

„ Кабинетът на Гълъб Донев би трябвало да получи ниска оценка. Служебното държавно управление би трябвало да приготви избори. То се намесваше в политическия живот. Върна значими промени, които бяха направени от постоянното държавно управление, и саботира страната “, безапелационен е Гюров.

„ Министъра на енергетиката през цялото време говореше за рецесия, по какъв начин ще бъдем на мрачно. Нито Европа е на мрачно, нито е студено. В цяла Европа има мощности, цените падат. Преди плащахме цени под борсовите, а в този момент – над борсовите “, добави той.

Съдебната промяна

„ Съдебната промяна припомня на израза – „ доста искахме, само че нямахме предпочитание “. Страната и правосъдната система се нуждае от механизъм за надзор върху основния прокурор “, уточни той.

„ Нека стане ясно на всички българки жители – „ Демократична България “ и „ Продължаваме промяната “ имат 73 депутати в зала. В нито един миг не можем да осигурим кворум, в случай че това е належащо. Ние сме в зала, водим дебатите и вършим всичко законът да бъде признат. Миналата седмица беше отсрочена Комисията по правни въпроси “, заключи националният представител от Политическа партия.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР