Лекарят на годината доц. Александър Оскар е против локдаун. Той

...
Лекарят на годината доц. Александър Оскар е против локдаун. Той
Коментари Харесай

Лекарят на годината против локдаун

Лекарят на годината доцент Александър Оскар е срещу локдаун. " Той води до тотално блокиране на страната за избран интервал от време. А пандемията няма да свърши нито до един, нито до три месеца. В най-благоприятните прогнози може да стане лятото, с нахлуване на новите ваксини и това да понижи тежестта на падемията ", разяснява лекарят пред Нова тв. Според него след едно затваряне на страната още веднъж след това ще последва бързо повишаване на случаите на инфектираните с ковид.

" Затова е значимо да се съблюдават ограниченията - носене на маски, отбягване на скупчване на доста хора и на посещаване на нощни заведения. Това ще предотврати един локдаун, който ще окаже отрицателно въздействие върху стопанската система ", сподели още доцент Оскар. Според него огромна част от хората не са желаели да съблюдават ограниченията, които са общовалидни.

" Доказано е, че те понижават скоростта на разпространението и даже има директно отношение върху тежестта на протичане на болестта ”, безапелационен е доцент Оскар. Според него за жалост към момента измежду всеобщото схващане на хората е усещането, че здравето е даденост и че някой би трябвало да се грижи за нас. " Това е персонален ангажимент. Важно е всеки от нас интензивно да взе участие в опазването на здравето ", сподели още той.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР