Лекарите в една от водещите болници в Белгия, Сен Пиер“,

...
Лекарите в една от водещите болници в Белгия, Сен Пиер“,
Коментари Харесай

Посрещат премиер с коридор на позора

Лекарите в една от водещите лечебни заведения в Белгия, „ Сен Пиер “, проведоха „ кулоар на презрението и позора ” за премиера на кралството Софи Уилмес, която посети здравното заведение, с цел да окаже морална поддръжка на чиновниците му. Според фрагментите, показани от телеканала RTBF, лекари и медицински сестри се подреждат от двете страни на асфалтовата пътека, водеща към болничното заведение, и когато кортежът с премиера се доближава, те обръщат тил на колите, с цел да показват възмущението си от това по какъв начин белгийските управляващи се отнасят към здравната система в пандемията, съобщи БГНЕС. „ Лекарите упорстват за финансови компенсации или за покачване на заплатите за последните два месеца труд. Освен това личният състав на болничното заведение „ Сен Пиер “, сходно на лекарите в цялата страна, възмутено приема заповедта на държавното управление да задължи медицинския личен състав да работи изключително, в случай че е належащо. Нашите лекари и медицински сестри работят изключително от самото начало и насилствените ограничения провокират съществено неодобрение ", съобщи Дирк ван Овертвелдт, представител на лекарския синдикат.

 

Уилмес, изказвайки се в болничното заведение пред кореспонденти, съобщи от своя страна, че здравният бранш „ се нуждае от преструктуриране и в допълнение финансиране “. Премиерът беседва с личния състав на болничното заведение в продължение на 40 минути, обещавайки както материална, по този начин и психическа поддръжка. От своя страна представителите на профсъюзите напомнят, че точно Уилмес е тази, която като някогашен министър на бюджетните въпроси, е виновна за понижаване на медицинските разноски през последните три години.

В Белгия въпросът за даването на директна финансова помощ на лекарите се преглежда от началото на април, само че към този момент няма съответни решения нито по сумите, нито по изискванията на заплащанията, нито по категориите лица, на които се дължат, или по въпроса дали тези пари ще бъдат облагани с налог (данъкът върху прихода в Белгия може да доближи 40%). През миналия месец държавното управление на страната концентрира всичките си старания върху закупуване на маски и защитни средства за медицинския личен състав.

Към днешна дата повече от 9 052 души са умряли от ковид в Белгия, открити са 55 280 случая на зараза. Тестове за ковид се правят единствено при остри признаци на болестта.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР