Лекарите от болница Лозенец“ са против строежа на Детската болница

...
Лекарите от болница Лозенец“ са против строежа на Детската болница
Коментари Харесай

Болница „Лозенец“ против Детската болница да се строи на техен терен

Лекарите от болница „ Лозенец “ са срещу градежа на Детската болница на тяхна територия, в случай че тя не е под ръководството и структурите на болница „ Лозенец “. Предложението пристигна от Министерство на здравеопазването след повече от 2-годишно разискване по какъв начин да се подходи – да се строи нова детска болница или да се награждат или преструктурират сегашни заведения. Управителният шеф на болница „ Лозенец “ доц Радосвет Горнев сподели пред Българска национална телевизия, че той би одобрил подобен градеж, само че изрази опасения, че това може да се окаже градеж и на други здания – молове, казина, здания - въпроси, по които има редица неясноти.

Лекарите в болница „ Лозенец “ стачкуват поради преустройствата в работата им поради коронавирус обстановката. С наличния личен състав и инсталация е трябвало да поемат упованията на обществото, а в този момент болничното заведение се възнамерява още веднъж да се преструктурира за детска болница.

„ За правенето на архитектурен план и построяването на една болница са нужни 2-3-5 години, а за подготвянето на екип от лекари – към 10. Може от такива преструктурирания да се съсипят 2 към този момент съществуващи лечебни заведения – Детска педиатрия и болница „ Лозенец “, а в медицината, когато нещо се унищожи, лишава доста време то да се възвърне “, сподели доцент Горнев.

По думите му, след 15 година в Европейски Съюз, детското ни опазване на здравето изостава по развиване и не дава отговор на критериите за медицина в най-елитния стопански блок.

Продължава на последваща страница

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР