Лекарите от американския щат Флорида съобщиха за първия случай в

...
Лекарите от американския щат Флорида съобщиха за първия случай в
Коментари Харесай

За първи път в света ваксинирана бременна роди бебе с антитела срещу Covid-19

Лекарите от американския щат Флорида оповестиха за първия случай в света, при който имунизирана в 36-та гестационна седмица бременна е родила бебе с антитела против ковид, заяви английският вестник " Гардиън ".

Майката, която е здравен служащ, е получила първа доза от препарата на " Модерна " през януари. Три седмици по-късно тя ражда момиченце. При направените проучвания, неонатолозите доктор Пол Гилбърт и доктор Чад Рудник открили, че новороденото има антитела против болестта. Това е първият случай в света, в който бебе се ражда с антитела в кръвта след имунизация на майката.

" Тествахме точно пъпната шнур за антитела, тъй като знаем, че те се предават на бебетата при други имунизации по време на бременност. Това значи, че има капацитет за отбрана и понижаване на риска от зараза при бебетата с имунизиране на бременни дами. Това е единствено един случай от хилядите бебета с имунитет, които ще се родят от майки, имунизирани директно преди раждането ", изяснява доктор Гилбърт.

Въпреки това неонатолозите прецизират, че би трябвало да се проведат добави проучвания, с цел да се откри какъв брой време продължава тази отбрана, както и какво количество антитела са нужни на едно бебе, с цел да бъде предпазено от ковид.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР