Лекари изнасяли медикаменти за онкоболни, на тях вливали други разтвориСедем

...
Лекари изнасяли медикаменти за онкоболни, на тях вливали други разтвориСедем
Коментари Харесай

Лекари изнасяли медикаменти за онкоболни, на тях вливали други разтвори

Лекари изнасяли лекарства за онкоболни, на тях вливали други разтвори
Седем души, измежду които двама лекари и фармацевт, са арестувани след акцията на Спецпрокуратурата и ГДБОП в онкоболници в София и Благоевград през вчерашния ден. Сред задържаните е и шеф на едно от лечебните заведения.

Лекарствата били за пациенти в лечебните заведения „ Йоан Павел ” в София и „ Св. Мина ” Благоевград.

Според проверяващите, медикаментите за онкоболните били изнасяни през лицензирани компании към страни от Европейския съюз.

Другата скица била да се подменят медикаментите, преди да бъдат вливани в пациентите.

„ Резултатът от това е, че се източва Здравната каса. Търговци на гибел, търгува се с живота и бъдещето на хората и те не получават животоспасяващи медикаменти... Някои лица на гърба на живота на хора, на гърба на здравната система, осъществят приходи ”, съобщи през вчерашния ден заместник-главният прокурор Иван Гешев, представен от бТВ.

Предстои прокуратурата да реши на кои от арестуваните да повдигне обвиняване.

Финансовият размер в тази ситуация даже не е толкоз значим, едвам се прекъсват и да се предотвратяват дейности с медикаменти, защото това визира човешки ориси и има обществено измерение, добави още през вчерашния ден министърът на вътрешните работи Младен Маринов.

Подмяната е ставала посредством ангажименти и даване на съществени парични хонорари за услугите. Предстои да се проучва наличието и химичния състав на тези медикаменти, които са сменени.

БГНЕС напомня, че акция на Специализираната прокуратура и ГДБОП се организира след обяд на 4 октомври в СБАЛО "Св. Мина" ЕООД-Благоевград. Към 20 ч. същия ден шефът на онкоболницата доктор Георгиев избегна публицистите, излизайки с автомобил от подземния паркинг. От там излязоха още два автомобила със софийска регистрация. Не бе дадена никаква информация за инспекцията, благоевградският юрист Албина Анева влезе за 20-на минути в Специализираната болница за интензивно лекуване по онкология, само че на излизане отхвърли информация какво се случва вътре. "Питайте Специализираната прокуратура", сподели сбито юрист Анева. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР