Лекар от Центъра за спешна медицинска помощ в Габрово бе

...
Лекар от Центъра за спешна медицинска помощ в Габрово бе
Коментари Харесай

Уволниха лекар, объркал инфаркт

Лекар от Центъра за незабавна здравна помощ в Габрово бе уволнен, тъй като сложил неверна диагноза. Негова пациентка умряла от солиден инфаркт, откакто часове преди този момент била на обзор и докторът решил, че тя страда от гастрит, заяви БНР.

Случаят е от 20 октомври. Тогава умрялата по-късно 72-годишна жена от Габрово се почувствала зле и околните и извикали незабавна помощ. След прегледа докторът решил, че пациентката страда от гастрит и сложил обезболяващо лекарство. Жената се влошила и последвало наново позвъняване. Била превозена до болничното заведение, където умряла от солиден инфаркт. Близките й са уверени, че е станала жертва на лекарска немарливост.

След инспекция по случая шефът на Центъра за незабавна здравна помощ в Габрово – доктор Георги Шандурков е освободил медика, като съобщи, че повода е несправяне с работата. Пред бТВ той изясни, че след случая от 20 октомври тази година са поискани пояснения, които той сметнал за неоснователни и незадоволителни.

По думите му е било нужно да се изготви кардиограма на пациентката, с цел да се откри положението ѝ.

Лекарят е бил в незабавния център по втори трудов контракт. Основният е с Областната болница в Габрово, където е специализант по неврология.

Към момента няма инициирана инспекция от институциите. Решението за освобождението е персонално на Шандурков.
Няма и изявени искания към здравното заведение.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР