Lego инвестира и в нови продукти, като се фокусира специално

...
Lego инвестира и в нови продукти, като се фокусира специално
Коментари Харесай

Lego отваря 160 магазина и акцентира върху Китай

Lego влага и в нови артикули, като се концентрира особено върху тънката връзка сред физическите играчки и цифровите благоприятни условия

Датският производител на детски играчки Lego усилва доста броя на брандираните си магазини и влага огромни суми в развиването на електронната си търговия. Тези решения подсказват желанията на компанията да се пребори с възходящата конкуренция в промишлеността, написа Financial Times.

Главният изпълнителен шеф Нилс Кристиансен разгласи, че ще бъдат отворени повече от 160 нови магазина тази година, което е напредък от близо 40%. Изглежда производителят на играчки си взима поука от срутва на Toys R Us и на най-големия ритейлър в Северния район Top Toy.

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики Въпреки всичко

След като огромна част от фирмите в сферата не съумяха да намерят метод да се конкурират с все по-популярните цифрови устройства, Lego се оказа най-големият производител на играчки в света по мярка на облагата и продажбите. Въпреки това компанията претърпя крах през 2017 година, когато тези два индикатора означиха спад за първи път от 10 години насам.

От датската група оповестиха напредък на приходите от 4% за първата половина на годината, като в този момент те доближават 2.2 милиарда $. Според Кристиансен Lego " е взела дейното решение " да понижи оперативната си облага с 16%, с цел да влага повече.

" Поставяме си амбициозната цел да достигнем до допустимо най-вече деца по целия свят и това значи, че ще продължим да усилваме пазарния си дял. Най-напред желаеме да влагаме, с цел да можем да оглавим тази смяна ", споделя той, акцентирайки върху мощното показване на компанията и дълготрайните ѝ цели.

Производителят на играчки навлиза нападателно в Азия - ще отвори 140 магазина в Китай в общо 35 градове до края на годината. Другата цел е установяването на офис в Индия като част от желанията ѝ да навлезе в страната.

" През идващите 10 години ще има 100 млн. деца в Индия, родени в фамилии от междинната класа. Те са образовани и артикули като тези на Lego са им забавни. Идеята ще е да създадем там това, което в този момент вършим в Китай ", споделя Кристиансен.

Комбинация от физическо и цифрово

Lego също по този начин влага и в нови артикули, като се концентрира особено върху тънката връзка сред физическите играчки и цифровите благоприятни условия. Последно компанията пусна серията Hidden Side, която е налична както като физическа играчка, по този начин и като приложение за виртуална действителност.

" Децата желаят да си играят с това, което са видели. Не става въпрос единствено за физическите играчки, а за цялостното прекарване. Това е едно от нещата, в които сме вложили. От огромно значение е да съблюдаваме обещанията си ", споделя основният шеф на Lego.

Компанията влага обилни суми и в електронната търговия, като обновява онлайн платформата си и се твърди, че лоялната VIP стратегия работи за всички уеб страници по целия свят. В тематичния парк Legoland също се плануват спомагателни средства.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР