Легитимен акт на самоотбрана - така съветникът по националната сигурност

...
Легитимен акт на самоотбрана - така съветникът по националната сигурност
Коментари Харесай

САЩ открито заяви, че не желае да вижда Иран в Сирия

" Легитимен акт на самозащита " - по този начин съветникът по националната сигурност на Доналд Тръмп Джон Болтън разяснява военните удари на Израел в Сирия при визитата си в Израел. Според думите му, ударите са ставали всякога, когато " Иран е прехвърлял ракетите и другото си смъртоносно оръжие в Сирия ", написа Агенция " Фокус ".
Ситуацията с наличието на Иран в Сирия ще бъде обект на диалози сред Болтън и съветника на Кремъл по националната сигурност Николай Патрушев. Двамата ще се срещнат в Женева.
Описвайки обстановката в Сирия като " неимоверно усложнена " поради огромния брой най-различни артисти в нея, Болтън добави, че в центъра на американската политика в Сирия стои освен успеха над " Ислямска страна ", само че елиминирането на иранското наличие. Допълнително той посочи, че предходната администрация в Съединени американски щати, по времето на Обама, при битката против " Ислямска страна " не е решила, че " Иран има стратегически проект за дъга на надзор от своя територия, през шиитските области в Ирак и Сирия, свързваща го с организацията " Хизбулла " в Ливан ". " Това не е нещо, което желаем да забележим ", заключи Болтън.
Съветникът на Тръмп сподели и друго - няма краен период, в който да бъде показан дълго чакания проект на администрацията на Съединени американски щати за мира в Близкия изток. Той добави, че палестинците се употребяват " като сътрудници на радикални водачи за техните лични политически цели " и че когато проектът бъде показан, те ще открият, че Тръмп желае да им даде късмет за заслужен живот.
Същевременно Болтън сподели, че не е обсъждано евентуалното признание на претенциите на Израел към Голанските възвишения, макар натиска от Тел Авив за това.
" Чух за концепцията, само че няма полемики за нея в държавното управление на Съединени американски щати. Със сигурност разбираме претенциите на Израел, че е анексирал Голанските възвишения, ние разбираме тази позиция, само че няма смяна на позицията на Вашингтон ", съобщи Болтън.
Правителството на израелския министър-председател Бенямин Нетаняху стартира лобистки напън по отношение на Белия дом за признание на анексията с аргумента, че разрушаването на реда в Сирия ускорява претенциите на Израел над възвишенията като основно нужни за неговата сигурност.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР