Легендата на английския футбол Тревър Франсис е починал днес на

...
Легендата на английския футбол Тревър Франсис е починал днес на
Коментари Харесай

Тъжна новина. Отиде си легендарен футболист

Легендата на британския футбол Тревър Франсис е умрял през днешния ден на едвам 69-годишна възраст. Това оповестиха медиите в родината му, съобщи actualno.com.

Нападателят е считан за един от най-великите футболисти на своето време и е първият състезател, за който се заплаща колосалната сума от 1 милион паунда.
-->
Тревър Франсис започва кариерата си в Бирмингам, където отбелязва 133 гола в 329 мача. Той изкарва един сезон в американския Детройт Експерес чартърен, преди именития управител Брайън Клъф да го притегли в Нотингам Форест против сумата от 1 150 000 паунда през 1979 година. По това време това е два пъти по-висока цена от най-скъпия трансфер в историята на британския футбол.

Франсис се отблагодарява за доверието и е част от тима на Форест, който печели два пъти подред Купата на европейските първенци. Освен в Бирмингам и Нотингам, той е играл още за Манчестър Сити, Сампдория, Аталанта, Глазгоу Рейнджърс, Куинс Парк Рейнджърс и Шефийлд Уензди. За националния тим на Англия има 52 мача с 12 попадения.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР