Легендарният сръбски треньор Радомир Антич е починал днес на 71-годишна

...
Легендарният сръбски треньор Радомир Антич е починал днес на 71-годишна
Коментари Харесай

Почина легендарен футболен треньор

Легендарният сръбски треньор Радомир Антич е умрял през днешния ден на 71-годишна възраст в Мадрид. Бившият ментор на Атлетико Мадрид, Реал Мадрид и Барселона остави сериозна диря в испанския футбол. Името му обаче е най-тясно обвързвано с тима на Атлетико, защото под негово управление " Дюшекчиите " записаха исторически дубъл през сезон 1995-96 година, печелейки купата в Ла Лига и Купата на Испания, когато там играе и българинът Любослав Пенев. Преди да се отдаде на треньорската специалност, Антич имаше и сполучлива кариера като футоболист. Той стартира в сръбския Слобода (Ужице), а по-късно минава в гранда Партизан. Там изкарва 7 сезона, след което минава във Фенербахче, с който става първенец на Турция през 1977 година. Година по-късно поема към Испания, където носи екипа на Сарагоса, а най-после играе и в британския Лутън.

Преди да се отдаде на треньорската специалност, Антич имаше и сполучлива кариера като футоболист. Той стартира в сръбския Слобода (Ужице), а по-късно минава в гранда Партизан. Там изкарва 7 сезона, след което минава във Фенербахче, с който става първенец на Турция през 1977 година. Година по-късно поема към Испания, където носи екипа на Сарагоса, а най-после играе и в британския Лутън.

Като треньор той стартира кариерата отпред на Партизан, където носи две трофеи на " гробарите ". След това още веднъж поема в посока Испания и застава отпред на Сарагоса и съумява да класира отбора на петоо място през сезон 1988-89 година и до присъединяване в Купата на УЕФА. Там под негово управление играе Наско Сираков, с който си остават положителни другари и след това.

През 1990 година той поема и гранда Реал Мадрид, заменяйки легендата Алфредо ди Стефано, само че нещата не се развиват доста добре за него и той е уволнен в средата на сезона.

Впоследствие Антич води и Овиедо, а през 1995 година застава отпред на Атлетико Мадрид, където е и най-успешният му интервал и изкарва пет години, въпреки и на два пъти да е уволняван и назначаван още веднъж на пожар.

Сърбинът беше отпред и на Барселона за един сезон, само че и там не съумя да реализира огромни триумфи, а след това води още Селта и националния тим на Сърбия. В края на кариерата си опитва шанса си и в Китай отпред на Шандон Луен и Хебей Чайна Форчън.

В последните години той бе радио коментатор в испанските станции SER, СОРЕ и радио MARCA.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР