Легендарният бургазлия Борислав Ташев, известен и като Боби Траша, е

...
Легендарният бургазлия Борислав Ташев, известен и като Боби Траша, е
Коментари Харесай

Научете историята на рок дискотека „Сатан“, разказана от създателя й Боби Траша

Легендарният бургазлия Борислав Ташев, прочут и като Боби Траша, е основателят на паметната рок дискотека от 90-те години „ Сатан “.

Историята на това обичано на хиляди почитатели място той претвори в книга с доста мемоари, размишления и фотоси. Тя към момента е единствено в цифров вид, само че ще бъде материализирана и на хартия.

Представянето на плана ще се състои на 25 ноември, от 18 ч., в Културен център „ Морско казино “, зала „ Георги Баев “.

Как бе основано това паметно място без аналог по света, какво се случваше в него вечер – можете да научите от самия Боби. Той ще ви го опише, ще покаже автетнични фрагменти, ще отговори на въпросите ви.

Ще можете да си извършите фотоси за спомен с единствената непокътната и реставрирана фигура от обилната сценография на Сатан – дребният Гаргойл.

Ще можете да си тръгнете с автентичен колаж с фрагменти от паметната дискотека, подписан от Боби с персонализирано посвещение.

Всичко това ще се случи в приятна конюнктура с чаша вино в ръка.

Припомняме на съвремениците и обясняваме на по-младите, че рок клуб „ Сатан “ имаше неповторим театрален интериор, въодушевен от митични създания. Но нищо от него не бе окултно, а пречупено през призмата на иронията и шегата.

Мизансценът бе кондензиран с майсторски направени макети, които в този момент бихме нарекли 3D фигури. Над бара бе разперил криле триглавият змей Колхиан, пазещ гнездо с 5 драконови яйца. Сцената бе в зейналата паст на зъбата акула. От стените изскачаха Смъртта и Fear of the apple tree, или „ дяволското дърво “. Самият Боби Траша бе в диджейската кабина, обхваната от голям паяк тарантула и оплетена с вериги.

Сега, 23 години след края на това същинско събитие в живота и културата на Бургас, можем да възкресим историята му и да помогнем за издаването на книгата, написана от първо лице с доста откровения.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР