Легендарният български футболист Димитър Бербатов заяви в интервю пред bTV,

...
Легендарният български футболист Димитър Бербатов заяви в интервю пред bTV,
Коментари Харесай

Димитър Бербатов: С екипа ми продължаваме с пълни сили борбата за БФС

Легендарният български футболист Димитър Бербатов съобщи в изявление пред bTV, че той и екипът му не престават с цялостни сили битката за БФС. Той внесе уточнения по отношение на правосъдните борби, които се водят към извършените Конгреси за избор на нов президент на централата. Той е безапелационен, че няма да се откаже, тъй като правдата е на негова страна. 

„ Беше ми занимателно и забавно да проучвам и разясня мачовете от Световното. Беше и занимателно, не изсъхнало. Изпитах голямо наслаждение като ме поканиха. Не е моето да разясня мач онлайн. Трябва да си знаеш опциите, ориентирал съм се в други поприща “, стартира Бербатов по отношение на присъединяване си в отразяването на Мондиал 2022.

„ Мога да кажа, че употребявам словото като оръжие съвсем постоянно. Винаги можеш да постигнеш огромен положителен резултат. Правя го в фамилния ми живот. При децата би трябвало да си подбираш деликатно думите. Трябва да схванат какво споделям. Хората, които ни управляваха, използваха думите да ни стимулират, предизвикат. Така е било и в живота “, продължи той.

„ Много хора ме питат за какво останах в България. Вярвам в по-доброто развиване на страната ни. Знам въз основата на всички мои странствания, че на всички места проблемите са едни и същи, каквито имаме и тук. Има и корупция там, има и проблеми с пътищата. Ако някой си мисли, че като отиде в Англия и отива в парадайса, няма по какъв начин да се случи. Трябва да работи двойно, с цел да печели пари. Странно е по какъв начин хората си мислят, че като дойдат в Англия и всичко им се оправя “.

„ Имал съм достъп до доста от хората, които са по-облагодетелствани, до друг вид хора. Същите проблеми ги имат и в другите страни. Повече оптимизъм ни би трябвало. Нека не се оплакваме, а да работим. Да се опитаме по-позитивно. Чакат ни и по-добри времена “, сподели Бербатов, след което подхвана тематиката БФС.

„ Оптимист съм за борбата на БФС. Ще обясня какво тъкмо се случва. Няма по какъв начин да не съм оптимист. Ние сме тук, аз съм тук и битката продължава с цялостна мощ. Цялата футболна общност чака тази смяна през всички тези години. Преди решението на Апелативния съд, имаше решение на Софийския градски съд, в което той отсъди, че Конгресът, който се организира е недействителен. Конгресът е изопачен. Конгресът, който беше определен Боби Михайлов. БФС апелира пред Апелативния съд. Няколко неща има в това решение. Апелативният съд не е гледал и не е взел решение по проблема. Просто се е произнесъл. Футболен клуб Варвара няма юридически интерес да апелира Конгреса. Апелативният съд не взима никакво решение, а излиза със умозаключение, че ФК Варвара нямат юридически интерес. Абсурдното е, че Варвара има цялостното право да апелира. Варвара е изключен чак шест месеца след Конгреса “.

„ Делото отива във Висшия касационен съд. Не се и колебая, че там ще отсъдят както на първа инстанция. Ако се допусне да остане решението на Апелативния съд, става следния юридически проблем, който е неприемлив. В една спортна федерация има Конгрес и, когато член на тази федерация види, че нещата не се случват, апелира. Само че го изключват. Като член на федерация имаш цялостното право да повдигнеш въпроса. Ако нямаш право да го правиш и те изключват, всяка федерация може да си прави каквото желае “, изясни претендентът за президент на родната централа.

„ Не сме отказали от тази борба, по какъв начин ще се откажем. Определението, което е направил Апелативния съд – четеш го, хем се усмихваш, хем виждаш, че няма какво да кажат. Този клуб е бил член на федерацията по време на Конгреса. Хората би трябвало да го знаят. Продължаваме с цялостни сили напред. Правдата е на нашата страна “.

„ Как се излиза от този възел – с нов Конгрес. Може да се излезе бързо като се свика почтен безапелационен Конгрес. Новото управление влиза и стартира на ръководи. Управлението знае, че няма по какъв начин да завоюва и се бяга от този Конгрес. Тези хора се радват на протичащото се. Няма проблеми да се появи трети, четвърти и пети претендент, стига да имат ясна визия, да са неопетнени. Да не са близки с хората, които сега ръководят, тъй като няма по какъв начин да настояват, че носят нещо ново. Не тичам от конкуренцията, тя ме стимулира. Цял живот е по този начин “.

„ Хората се интересуват от футбол и не е прелестно за никого, само че няма по какъв начин екипът ми да седи в профил и да не вършим нищо. Аз работя и нападам, когато знам, че правдата е на моята страна “.

„ Държавата сигурно би трябвало да е сътрудник на БФС. Това няма по какъв начин сега да се случи. Когато ние влезем в ръководство, ще се случи. Едно от първите неща, които би трябвало да създадем, е да потърсим страната за помощ. Да не забравяме, че футболът стартира от децата. Градейки положителни футболисти, ще ги вършим положителни хора. През ден ще приказвам с страната, без нея ще е доста мъчно “, сподели още Димитър Бербатов.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР