Легендарната италианска актриса е на достолепните 95 годиниИзвестната италианска актрисаДжина

...
Легендарната италианска актриса е на достолепните 95 годиниИзвестната италианска актрисаДжина
Коментари Харесай

Джина Лолобриджида ще се кандидатира за депутат на изборите в Италия

Легендарната италианска актриса е на достолепните 95 години

Известната италианска актрисаДжина Лолобриджида ще се яви на изборите за горна камара (Сенат) на италианския парламент през септември, заяви вестник „ La Repubblica “, представен от.

Според изданието 95-годишната кино звезда ще бъде претендент на политическата групировка „ Суверенна и национална Италия “ (Isv), в чиито листи е включена, с помощта на юриста си Антонио Ингроя. От там се надяват да преодолеят 3-процентната преграда, нужна, съгласно локалното законодателство, за влизане в Народното събрание.

Вестникът отбелязва, че това няма да бъде елементарно, защото след признатата парламентарна промяна броят на депутатите е понижен с към една трета – в долната камара от 600 депутатите към този момент ще бъдат 400, а в горната – от 315 са понижени на 200 сенатори.

Парламентарните избори ще се проведат на 25 септември.

Това не е първият опит на Лолобриджида в изборите: през 1999 година тя се кандидатира за Европейския парламент с листата на "Демократите ", само че съумя да събере едвам 10 000 гласа.

През последните години името на актрисата в светските летописи се свързва главно със скандални истории към нейното имущество, поради което води правосъдни каузи с внука си Димитри. Роднините упорстват, че Лолобриджида не е в положение да ръководи независимо имуществото си и непрекъснато става жертва на изнудване от хора от своето обграждане.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР