Ледени бури извадиха от строя почти половината от вятърните енергийни

...
Ледени бури извадиха от строя почти половината от вятърните енергийни
Коментари Харесай

Ледени бури извадиха от строя почти половината от вятърните паркове в Тексас

Ледени стихии извадиха от строя съвсем половината от вятърните енергийни мощности в американския щат Тексас , откакто рядко надълбоко заледяване в щата блокира турбинните кули, до момента в който търсенето на електрическа енергия доближи рекордни равнища. Това оповестиха от щатския електроенергиен оператор, представени от " Ройтерс ".

В отговор на искане от губернатора на Тексас Грег Абът, американският президентът Джо Байдън разгласи федерално оповестяване на изключително състояние за всички 254 окръга в щата в неделя, упълномощавайки американските организации да координират облекчаването на бедствието от тежките метеорологични условия в Тексас.

Зимните енергийни проблеми в Тексас се случиха, откакто вцепеняващ костите мраз, комбиниран със сняг, киша и мразовит дъжд, обгърнаха огромна част от Съединени американски щати от тихоокенския северозапад през Големите равнини и до средноатлантическите щати през уикенда.

Арктическа въздушна маса, причиняваща студа, стигна на юг надалеч отвън регионите, привикнали с ледено време, като предизвестия за зимни стихии бяха оповестени за огромна част от района на Мексиканския залив, Оклахома и Мисури, заяви Националната метеорологична работа.

Съветът за електрическа надеждност на Тексас (ERCOT), щатският електроенергиен оператор, издаде предизвестие, в което помоли потребителите и бизнеса да пестят сила, като се базира на рекордните енергийни потребности поради рисковия мраз, който обгръща щата.

" We are dealing with higher-than-normal generation outages due to frozen wind turbines and limited natural gas supplies available to generating units, " the agency said.

" Имаме работа с по-високо от естествените спирания на производството поради замръзнали вятърни турбини и лимитирани доставки на природен газ, налични за генериращите блокове ", означиха от организацията.

Вятърните паркове в Западен Тексас, връхлетени от ледени стихии през уикенда, са изключително мощно наранени.

От 25 000 плюс мегавата мощ от вятърна сила, които нормално са налични в Тексас, към 12 000 мегавата не са били в употреба от сутринта в неделя " поради зимното метеорологично събитие, което претърпяваме в Тексас ", сподели говорителката на ERCOT Лесли Сопко.

Вятърната сила е вторият по величина източник на сила в Тексас, като е осигурявала 23% от щатските енергийни доставки през предходната година, след природния газ, който съставлява 45% съгласно данните на ERCOT.

Прогнозите плануват изобилен сняг и мразовит дъжд да се разпространят в по-голяма част от централните и източните елементи на страната.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР