Лечебните свойства на мурсалския чай са известни в целия свят,

...
Лечебните свойства на мурсалския чай са известни в целия свят,
Коментари Харесай

Защо е толкова полезно да пием чудодейния мурсалски чай

Лечебните свойства на мурсалския чай са известни в целия свят, същинско благосъстояние е, че го имаме и можем да го отглеждаме тук. Това сподели Любен Ушев – производител на мурсалски чай, представен от Фокус. Неговите чаени плантации с повърхност от 20 дка са ситуирани край девинското село Триград наоколо до местността Мурсалица, на 1400 м височина, където е и естественият ареал на известната билка. В Смолянския край назовават мурсалския чай и Родопската виагра. По думите на Ушев обаче чаят е проучен в съветска лаборатория и е потвърдено, че съдържа 22 микроелемента, потребни за човешкия организъм.

„ Съдържа детайл, който оказва помощ за лекуването на онкоболни. Малки деца от 1 годинка нагоре също могат да го пият по една – две лъжици дневно, а който има проблем с кръвното налягане, би трябвало да пие чая леден, с цел да се възстановява налягането “, изясни Ушев и добави, че тази година има доста добър рандеман и има много поръчки както от нашата страна, по този начин и от чужбина.

Чети още - Билкова ракия оказва помощ при болен корем и аритмия - Виж в най-хубавия здравен уебсайт у нас www.zdrave.to.

Производителят акцентира, че хората са осведомени и доста добре знаят какъв чай да пият. По неговите думи една от аргументите дивият мурсалски чай да бъде включен в Червената книга на България е, че берачите го унищожават, като го изкореняват. Други пък го берат зелен, мирише на йод, а той без да е узрял не има лечебни свойства.

„ Някои туристи пък желаят да си го засадят в техни ниви, където имат богата почва, само че те не се преценяват или не знаят това, че този чай пораства на едва и проветриво място, само че на почва, богата на варовик. Расте в местността Мурсалица, в Мугла и в Триград, както и в Пирин и Алиботуш “, сподели още Любен Ушев.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР