Лечебни заведения да поддържат резерв от лекарствени продукти, необходими при

...
Лечебни заведения да поддържат резерв от лекарствени продукти, необходими при
Коментари Харесай

Здравното министерство предлага да има резерв от лекарства за COVID-19

Лечебни заведения да поддържат запас от лекарствени артикули, нужни при лекуването на пациенти с COVID-19, оферират от здравното министерство с план за промени в Наредба, оповестен на 9 юли.
За задачата се планува здравното министерство да субсидира лечебните заведения да поддържат запас от лекарствени артикули, нужни при лекуването на пациенти с COVID-19.
Увеличеният брой приети в болница пациенти през предходните талази на COVID-19 докара до по-високо ползване на лекарствени артикули, прилагани в процеса на лекуване на коронавирусната зараза, заради което се стигна до липса или дефицит на избрани медикаменти, се споделя още в известието на министерството. С препоръчаните промени се цели застраховане на потребностите на лечебните заведения при нова спешна обстановка, обвързвана с разпространяването на COVID-19.
Създаването на запаса и лекарствените артикули, които ще бъдат включени в него, ще бъдат избрани със заповед на министъра на опазването на здравето, по предложение на експертните препоръки по съответните медицински специалности. В заповедта ще бъдат написани критериите и редът, при които запасът ще се разпределя и употребява за потребностите на лечебните заведения, на които липсват или не доближават такива лекарствени артикули.
Лекарствата, които ще са част от запаса, са включени в протоколите за болнична терапия в направения от Министерството на здравеопазването „ Интерактивен указател за лекуване на COVID-19 “.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР