Лазерната епилация дава трайни резултати, а и технологиите все повече

...
Лазерната епилация дава трайни резултати, а и технологиите все повече
Коментари Харесай

Лазерната епилация - какво трябва да знаем

Лазерната епилация дава трайни резултати, а и технологиите от ден на ден се усъвършенстват и са ефикасни при дами с друг цвят на кожата и на косъмчетата.

Как работи

Комбинира се действието на лазерен диод и радиочестота (RF) за най-хубави резултати. Лазерният лъч се всмуква селективно от меланина на косъма и по този метод не се визира самата кожа. По време на процедурата се третират единствено тези косми, които сега са във фаза на развиване. Това е и повода да са нужни няколко сесии, с цел да се отстрани изцяло окосмяването в една зона.

Колкото по-тъмен е косъмът, толкоз по-добър резултат ще забележите още с първата процедура. Лазерната терапия нормално се прави с естетична цел, само че има и случаи, в които се ползва по здравно наставление – като да вземем за пример при твърдоглав врастнал косъм, който е почнал да възпалява кожата.

Обикновено се вършат по 6-8 сесии на период от 4-5 седмици, с цел да се реализиран най-хубави резултати. Когато хормонален дисбаланс предизвиква прекомерното окосмяване, най-вероятно ще са нужни повече на брой процедури.

Какво е значимо да знаете

Не може да се ползва при хора, които са имали рак на кожата, както и при хора, които взимат някои медикаменти, като да вземем за пример ретиноиди, сулфонамиди и така нататък Така че ви съветваме преди да се отправите към козметичния салон, въпреки всичко да разговаряте с персоналния си доктор.

Освен това се предлага процедурата да не се прави през летните месеци поради излагането на слънчева светлина. Ако кожата ви има загар, това също може да направи лазерната епилация по-малко ефикасна.

Средната дълготрайност на всяка сесия е от 15 до 120 минути според от зоната, която се третира.

С най-новите технологии болежка съвсем не се усеща, изключително в случай че ви сложат и специфичен анестетичен крем. Важно е да проучите какви лазерни уреди се употребяват в другите студиа и да се спрете на този, който е с най-хубави мнения.

След сесията можете да получите леко зачервяване или отичане към коренчетата на космите, само че не се тормозете – неприятното чувство изчезва след няколко часа.
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР