Лъвовете Рая и Хектор са най-новите обитатели на зоокъта в

...
Лъвовете Рая и Хектор са най-новите обитатели на зоокъта в
Коментари Харесай

Зоокътът в Пазарджик все пак се сдоби с лъвове от Разград

Лъвовете Рая и Хектор са най-новите жители на зоокъта в парк-остров " Свобода " в Пазарджик, заяви Българска телеграфна агенция като цитира общинската администрация.

Родените през 2005 година лъвове са пристигнали през днешния ден със профилиран превоз и съдействието на Фондация " Четири лапи ", се споделя в известието.

Хектор и Рая са брат и сестра, които до декември 2017 година са обитавали зоопарка в Разград, откъдето са трансферирани в София. Те са родителите на трите лъвчета Терез, Масуд и Асен, които след голям брой кавги бяха изпратени от Разград в избавителен център Холандия вместо в Пазарджик, където здравословното им положение се усъвършенства сензитивно.

Здравословното положение на Хектор и Рая сега е нормализирано, налични са единствено дребни възрастови промени. След идването си в Пазарджик те би трябвало да останат в затворените пространства най-малко седмица, до момента в който завърши интервалът на акомодация. Кога тъкмо ще могат да им се радват посетителите ще преценяват експертите, прецизират от администрацията.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР