Латвия възнамерява да инвестира около 300 млн. евро през следващите

...
Латвия възнамерява да инвестира около 300 млн. евро през следващите
Коментари Харесай

Латвия инвестира 300 млн. евро за укрепване на отбраната по границата с Русия

Л атвия има намерение да влага към 300 млн. евро през идващите пет години, с цел да укрепи източната си граница с Русия и Беларус , излиза наяве от проекти на министерството на защитата на страната, утвърдени от държавното управление нощес, съобщи ДПА.

(*Видеото е архивно: Президентите на Полша, Литва, Латвия и Естония посетиха Украйна)

Плановете плануват построяването на отбранителни уреди и укрепени позиции за бойци по източната граница на балтийската страна.

Ще бъдат построени и разнообразни трудности, противотанкови изкопи и хранилища за муниции и мини, разгласи Държавната канцелария на Латвия.

Според изказване на ведомството този ход е част от напъните за основаване на балтийска отбранителна линия дружно с Естония и Литва за отбрана от евентуални офанзиви от страна на Русия или близкия съдружник на Москва Беларус.

През януари министрите на защитата на трите балтийски страни подписаха съглашение за създаване на взаимна отбранителна линия. Въпреки че трите страни ще координират напъните си в сходство с отбранителната политика на НАТО, всяка балтийска страна ще финансира плана поотделно.

Балтийските страни са измежду най-гласовитите поддръжници на Украйна, която се отбранява против пълномащабната съветска инвазия, почнала преди повече от две години, отбелязва ДПА. На фона на съветския прогрес те нееднократно са алармирали за евентуална опасност за личните си територии.

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР