Латвия няма да издава златни визи на граждани на Русия

...
Латвия няма да издава златни визи на граждани на Русия
Коментари Харесай

Латвия преустановява издаването на златни визи за граждани на Русия и Беларус


Латвия няма да издава " златни визи " на жители на Русия и Беларус до 30 юни 2023 година според признато през вчерашния ден решение на Народното събрание, съобщи ДПА. Тези визи дават право на непрекъснато престояване на лица от страни отвън Европейски Съюз против вложения в страната.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 3940
Латвийските депутати позволиха изключения за професионални или просветителни цели, както и за събиране на фамилии. С новите разпореждания се стягат законовите условия за издаване и лишаване на разрешителни за непрекъснато престояване в балтийската република. Такъв документ да вземем за пример ще се отхвърля или анулира за лица, които поддържат военни закононарушения. Това ще важи и при разглеждане на въпроса за приемане на поданство.

По данни на миграционните управляващи в Латвия е издала краткотрайни разрешителни за непрекъснато престояване на над 10 хиляди жители на Русия. Малко повече от половината от тях са придобили това право посредством закупуване на парцел и " златна виза ". Освен това към 40 хиляди съветски жители са с непрекъснато право на престояване в Латвия.

В Европейски Съюз от дълго време се спори за така наречен златни визи, които на процедура дават достъп до всички страни от Европейски Съюз поради свободното напредване вътре в блока. Имайки поради и военното навлизане на Русия в Украйна, Европейски Съюз прикани страните членки да прекратят практиката за издаване на такива визи.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР