Лафчиевата къща в Дряново отново е отворена за посетители, това

...
Лафчиевата къща в Дряново отново е отворена за посетители, това
Коментари Харесай

Изненада за туристите. Лафчиевата къща-отново отворена

Лафчиевата къща в Дряново още веднъж е отворена за гости, това заяви за Българска телеграфна агенция Иван Христов, шеф на Исторически музей – Дряново. 

Служител  на Исторически музей - Дряново ще съпровожда посетителите и те ще могат да прегледат Лафчиевата къща от 9 до 17 ч. в делнични дни, а в празнични и почивни дни - по предварителна поръчка, показват от музея.
-->
Туристическата забележителност отваря порти след ремонт на покрива и фасадата. Посетителите ще могат да видят нейната етнографска експозиция. Екипът на Исторически музей - Дряново работи по правенето на тематико-експозиционен проект с ново наличие, което да демонстрира в къщата историята на града, стопанския прогрес и духовното развиване на дряновското общество след Освобождението, показват от културната институция. 

„ За осъществяването на желанията ни преди този момент би трябвало да бъде осъществен вътрешен ремонт на постройката, който да е съгласуван с условията на Националния институт за недвижимо културно завещание (НИНКН), а правенето на план и процедурата по неговото утвърждение, финансиране и реализиране изискват време. И защото изискванията са доста, а процедурите, през които би трябвало да преминем, с цел да стигнем до експониране, не зависят единствено от темпото на нашата работа, а и с оглед интереса към Лафчиевата къща след нейния ремонт, преди месец екипно взехме решение да възстановим тематичния план на предходната експозиция, с цел да я отворим за визити, като продължим начинанието си по основаването на такава от нов вид “, сподели за Българска телеграфна агенция Иван Христов. 

По данни на Исторически музей – Дряново експозицията в Лафчиевата къща, издигната към 1840 година, е открита през 1984 година Тя показва градски обичай от края на 19-и и началото на 20-и век. Етнографската експозиция е продължена през 2008 година във второто жилище, принадлежало на семейството Переви, написа БТА
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР