Лъчезар Вълчев стана европейски шампион в тройния скок за юноши

...
Лъчезар Вълчев стана европейски шампион в тройния скок за юноши
Коментари Харесай

Лъчезар Вълчев: Няма друга опция освен златен медал

Лъчезар Вълчев стана европейски първенец в тройния скок за юноши под 18 години в Йерусалим през предходната година, а през днешния ден беше награден под №5 в класацията за Атлет на България за миналата година. Възпитаникът на Красен Цонев има още по-високи цели за 2023 година, когато ще се организира континентален конгрес за юноши и девойки под 20 години.

“За момента задачата ни на Европейското за юноши и девойки под 20 години е златен орден, несъмнено. Няма друга алтернатива. Надявам се да успеем да го създадем, за момента всичко върви по проект.

Много желая да отида на Европейското в Истанбул за мъже и дами, само че това към този момент са едни фантазии, които се надявам да станат действителност. Надявам се да съумея да се класирам по класация, тъй като нормативът още е надалеч ”, показа младият гений от Разград в изявление за Sportal.bg .

Какво е било чувството да има двама българи (б.а. Лъчезар Вълчев стана първенец в тройния скок, а Васил Русенов взе бронзов медал) на почетната стълбичка на Европейското състезание и да слушат българския химн в тяхна чест: “Беше неповторимо, доста се радвахме. Беше доста готино и доста хубави страсти. ”

Какво е попречило на Вълчев за по-силно показване на Световното състезание в Кали? Неговият отговор и цялото изявление с младия спортист може да намерите във видеото.

Снимки: Start-photo.bg 
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР