L’Oréal е с нова визия за красотата на бъдещето, базирана

...
L’Oréal е с нова визия за красотата на бъдещето, базирана
Коментари Харесай

Френски гигант прави козметика от възобновяеми растителни източници

L’Oréal е с нова визия за хубостта на бъдещето, основана на бистрота, сигурност и зелени науки
Козметичният колос L’Oréal разгласи, че започва значима промяна в научноизследователската си активност. Тя ще се основава на метода „ Зелени науки “ (Green Sciences), като решението е водено от непрекъснатия блян на компанията да предлага на потребителите артикули, които са по-ефективни, безвредни и с почитание към околната среда.

В резултат L’Oréal ще се ангажира до 2030 година 95% от съставките в нейните артикули да бъдат получени от възобновими растителни източници, богати минерали или кръгови процеси и 100% от формулите да бъдат уважителни и щадящи към водните запаси.

Този ход идва в миг, когато опазването на планетата е безусловно неотложно, а пандемията Covid-19 докара до нараснало търсене на артикули, които са по едно и също време потребни за здравето и безвредни за околната среда. На този декор L’Oréal отваря нова страница в научноизследователската и развойната си активност, като ще сложи природата в основата на основаването на възобновими други възможности на петролните основани съставки.

Следвайки метода „ Зелени науки “ и неговите достижения, Групата ще се концентрира върху устойчивото развъждане на съставки и ще извлича най-хубавото, което природата може да предложи посредством авангардни софтуерни процеси. Досега (до 2020 г.), с помощта на този метод, компанията реализира доста: 80% от суровините на Групата са елементарно биоразградими, 59% са възобновими, 34% са естествени или от натурален генезис, а 29% от съставките, употребявани във формулите на L’Oréal, са създадени в сходство с правилата на зелената химия*.

„ Със „ Зелените науки “ отваряме нова страница в изследователската активност на L’Oréal, която е главната движеща мощ за компанията от нейното основаване. Нашата упоритост е до 2030 година да можем да предложим на дамите и мъжете по света по-ефективна и безвредна козметика, която зачита околната среда “, съобщи Николас Йеронимус, заместител основен изпълнителен шеф на L’Oréal.

За да реализира този преход, L’Oréal събра целия си набор от запаси и знания в областта на зелените науки, в това число неотдавнашния прогрес в агрономиката, дружно с новите разработки в биотехнологиите, зелената химия, науката за формулиране и моделиране. Групата е в непрестанен развой на създаване и на серия от стратегически партньорства с университети, стартъп компании и лични снабдители на първични материали.

„ Благодарение на „ Зелените науки “ ние сме в положение да се оправим с всяко научно и техническо предизвикателство. Този самоуверен, основан на кръговата стопанска система метод ще ни разреши да реализираме нови равнища на успеваемост и да открием невиждани козметични преимущества без да вършим компромис с качеството или сигурността, да сътворяваме хубост с почитание към планетата “, изясни Барбара Лавернос, основен шеф за научноизследователска и развойна активност, нововъведения и технологии.

По-голяма бистрота, с цел да се даде опция на потребителя да прави виновен избор

L’Oréal остава ангажирана с прозрачността. Групата продължава да вкарва нови начинания за по-нататъшно възстановяване на информацията и разговора с потребителите, давайки им опция да вършат осведомени решения, следвайки полезностите си.

L’Oréal съблюдава това заричане за бистрота посредством своя уеб страница „ Inside Our products “. Стартиран през март 2019 година, уеб сайтът дава отговор на въпроси на обществеността по отношение на съставките, употребявани във формулите и състава на продуктите на компанията. Платформата обгръща близо 1000 съставки и към този момент е налична в 45 страни на осем езика (френски, британски, китайски, немски, испански, италиански, съветски, португалски). Това наличие се популяризира последователно и на уебсайтовете на водещите марки на групата (L’Oréal Paris, Garnier, La Roche-Posay, Maybelline, Redken, Essie, Kérastase, Yves Saint Laurent).

Информационна акция, фокусирана върху екологичното и общественото влияние на козметичните артикули, също беше стартирана през юни 2020 година като част от програмата „ L'Oréal за бъдещето “ (L'Oréal for the Future). Инициативата се осъществя по целия свят дружно с Garnier и последователно ще обхване всички марки на групата.

През март 2021 година ще бъде проведена акция за повишение на осведомеността за самодейността „ Inside Our Products “ в обществени мрежи като Фейсбук, Twitter, Instagram, LinkedIn и YouTube в към 20 страни. Тя ще даде опция на потребителите да приказват с откривателите. Подобна пилотна акция, извършена във Франция през януари 2021 година, докара до доста потребен разговор с онлайн потребителите.

Непрекъснато възстановяване на сигурността за потребителите и околната среда

Безопасността и евентуалното влияние върху околната среда на продуктите са в основата на уговорките, поети от L’Oréal. Групата е пионер в откриването на други възможности на тестванията върху животни, като е основала реконструирани модели на кожата за оценка на сигурността на продуктите. L’Oréal спря да тества продуктите си върху животни още през 1989 година, 14 години преди сходни практики да бъдат неразрешени. Групата също по този начин е подхванала стъпки за повишение на осведомеността за тези различни способи в Китай, където управляващите стопираха тестванията върху животни за домашно създадена „ нефункционална “ козметика едвам през 2014 година Постепенният прогрес в тази тенденция продължава: тази година, държавното управление също отстрани условието си вносът на тази козметика в чужбина да бъде тестван върху животни, при изискване че има документ, доказващ спазването на положителните индустриални практики.



Междувременно, L’Oréal продължава да усъвършенства екологичния профил на своите формули. През 1995 година тя сътвори изследователска лаборатория за премерване и моделиране на въздействието на своите артикули върху екосистемите (вода и почва) и биологичното многообразие. Като част от програмата си L'Oréal for the Future, до 2030 година Групата се стреми да подсигурява, че 95% от нейните съставки ще са от биологични източници, получени от значителни минерали или кръгови процеси, като 100% от нейните формули ще се правят оценка благодарение на нейната екологична тестова платформа, с цел да се подсигурява, че те нямат отрицателен резултат върху разнообразието от крайбрежни и сладководни екосистеми.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР