Кюстендилският бизнесмен Петър Пищалов е собственикът на изтерзаните коне, зарязани

...
Кюстендилският бизнесмен Петър Пищалов е собственикът на изтерзаните коне, зарязани
Коментари Харесай

Вижте как се оправда бизнесменът, който взе субсидия, за да отглежда коне и ги заряза да умрат в адски мъки! Вярвате ли му?

Кюстендилският предприемач Петър Пищалов е притежателят на изтерзаните коне, зарязани да умрат от апетит и мраз в Осоговската планина. Вчера Burgas24.bg описа потресаващата история, която ужаси цяла България и сподели фрагменти, от които биха се изправили косите и на най-коравосърдечния човек. Разкрихме и че " стопанинът " на добичетата е прибирал дотация за тяхното развъждане.

" Аз персонално ги вкарах конете в мястото за претоварване. Първият ден хората ми не бяха свършили работа. Втория ден не бяха свършили работа. През тези дни аз имах инспекции и нямаше по какъв начин. На третия ден, когато се качих конете ги няма. Една част от конете прибрах. Имаше заболели коне, такива с пострадвания. Бяха се отделили и самотни коне. Самотните ги намерихме и прибрахме ", оправда се Пищалов в утринния блок на Нова телевизия.

Той има към 70 коня част, от които са по стратегия. За всеки от тях прибира по 140 евро. Обеща, че през днешния ден най-сетне ще се качи с шейна и други хора, с цел да види какво е останало от конете му.

" Взел съм си с мене малко лекарства и медикаменти. И аз не съм ги виждал, не знам какво е. Плюс това те са моите животни. Трябва да съм си до моите животни ", добави предприемачът.

Животните, които са останали живи и полуживи
Човекът, който стопанисва хижата съобщи, че от няколко години по европрограми има доста коне в Осоговската планина. Той съобщи, че никой не е потърсил него и сътрудниците му за помощ.

" Те хубаво са избягали, само че в случай че имаш 60 коня и те избягат, няма ли да потърсиш помощ? ", пита една от зоозащитничките.

" Никога не съм виждала такова нещо и съм меко казано потресена от това, което видях. Безпомощна кобила, която лежеше в снега с изкълвани очи беше просто ужасна картина ", описа друга от доброволките.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР