Кюстендил. Възпоменателна плоча беше открита на фасадата на дома на

...
Кюстендил. Възпоменателна плоча беше открита на фасадата на дома на
Коментари Харесай

Възпоменателна плоча беше открита на фасадата на дома на твореца Стефан Десподов – Деспо в Кюстендил

Кюстендил. Възпоменателна плоча беше открита на фасадата на дома на създателя Стефан Десподов – Деспо в Кюстендил, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус “ – Кюстендил . На събитието участваха регионалният шеф на Кюстендил Александър Пандурски, зам.-кметът на Община Кюстендил Светослав Василев, шефът на Художествена изложба „ Владимир Димитров – Майстора “ Валентин Господинов, началникът на отдел „ Държавен Архив “ Петър Шейков, създатели от града.

„ Това е една концепция, която се зароди, когато направихме огромната галерия за Стефан Десподов, посмъртна за жалост. Тогава преценихме, че в действителност е време да се направи една възпоменателна плоча, ето – след година и половина, две, тя към този момент е действителност “, сподели Валентин Господинов. Той уточни, че е благополучен, че тъкмо със Стефан Десподов се прохожда, с цел да се прави едно трайно експониране в Кюстендил на възпоменателни плочи.

„ Идеята беше когато идват хора, които са отвън града и нямат визия към какво се обръщат, да могат от надалеч да добият визия, че там в действителност има нещо възпоменателно и то е обвързвано с категория хора “, сподели Валентин Господинов. По думите му в Кюстендил има задоволително доста персони, които би трябвало да бъдат отразени в сегашната реалност. Вече е готова документи за слагане на още две възпоменателни плочи. Те ще бъдат сложени на къщите на Кирил Цонев и на Стоян Венев в Кюстендил.
Венцеслав ИЛЧЕВ
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР