Кюстендил. В съвместното предаване на Радио Фокус и Община Кюстендил

...
Кюстендил. В съвместното предаване на Радио Фокус и Община Кюстендил
Коментари Харесай

Акценти в предаването „Зона Кюстендил” на Радио „Фокус”

Кюстендил. В взаимното предаване на Радио „ Фокус ” и Община Кюстендил „ Зона Кюстендил ” ще сложим акцент върху подготовката за идната черешова акция. Вече е издадена кметската заповед, посредством която се регламентират дейностите по прибиране, транспортиране и изкупуване н черешовата годишна продукция в района. С детайлностите ще ни запознае Мирослав Миланов, шеф на отдел „ Канцелария и ръководство на общинската благосъстоятелност “.

Темата ще продължим с доцент доктор Димитър Сотиров, зам.-директор на Института по земеделие в града. Според специалистите тазгодишната годишна продукция от череши ще бъде с сред 30 – 50 % по-ниска. Основните аргументи са метеорологичните условия. Какви са упованията на локалните овощари, какви усложнения имат преди старта на акцията ще разберем от земеделския собственик Валери Йовев. Овощната градина на България – Кюстендил годишно посвещава няколко дни от месец юни на кюстендилската череша. За подготовката за празника и за останалите културни прояви през месеца ще приказваме с Дима Укалска, шеф на отдел „ Култура и духовно развиване “ към Община Кюстендил.

Предаването „ Зона Кюстендил ” се излъчва всеки понеделник от 12.00 часа до 13.00 часа. Телефонът за връзка с нас е 078/ 55 18 50. Водещ на предаването е Венцеслав Илчев.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР