Кюстендил ще бъде домакин на националния и балкански шампионат по

...
Кюстендил ще бъде домакин на националния и балкански шампионат по
Коментари Харесай

Кюстендил приема балканския маратон

Кюстендил ще бъде хазаин на националния и балкански шампионат по маратон и полумаратон, който ще се състои на 20 септември 2020 година. Това бе оповестено публично на конференция в града. Трасето беше показано през днешния ден от Добромир Карамаринов - президент на Българската федерация по лека атлетика (БФЛА), който неотдавна беше избран отново за президент на Асоциацията на балканските атлетически федерации, а също по този начин стана и първия българин член на Съвета на Международната федерация по лека атетика.

Той благодари на община Кюстендил, че след дълга пауза още веднъж подават ръка на леката атлетика. " Надявам се, че отличната организация и соидните наградни фондове за надпреварата на 20 септември ще доведат в Кюстендил доста елитни спортисти, разяснява Карамаринов.

С представянето на маршрута за маратона беше открита и регистрацията на участниците. До Нова година цената за записване ще е 20 лева или 10 евро, разгласи координатора на маратона Антон Бонов. Очакванията са в най-голямата спортна демонстрация в Кюстендил за 2020 да учасват към 500 състезатели от всичките 21 страни членки на АБАФ, както и доста спортисти от други страни. С включването си в маратона Кюстендил пък става част от фамилията на " Рън България " на БФЛА, дружно със надпреварите в София, Луковит, Пазарджик, Поморие и участници от Цариброд (Сърбия).
Стартът на маршрута ще бъде от площад " Велбъжд " в Кюстендил, като ще премине през селата Граница, Багренци, Жабокрът и ще приключи в Кюстендил с обиколка към културно-историческите забележителности в града. Дължината на цялостната обиколка е 21.1 км.
" С присъединяване на Кюстендил се цели вниманието да се насочи и към по-малките градове ", сподели Антон Бонов, координатор в Българската федерация по лека атлетика и добави, че по този начин " ще се разпространява хубостта на кюстендилския край ".

На конференцията посетител бе и Радмила Рангелова, зам.кмет на община Кюстендил. Тя благодари особено на БФЛА, че посредством маратона Кюстендил се подрежда до огромните градове, които ще одобряват надпревари от календара на АБАФ. Легендарната атлетка от града ветелина Кирилова също приветства решението нейния роден град да стане хазаин на стартовете от балканския маратон и полумаратон.
Кюстендил трябваше да бъде хазаин и на церемонията " Атлет на България " през днешния ден, само че заради заминаването на Ивет Лалова за Сан Франциско, в града се състоя единствено гала по награждаване на спортистите на Кюстендил. Наградени бяха Емил Кръстев - народен първенец на 400 м в зала, Валерия Кадийска и Ралица Димитрова.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР