Кюстендил. Осем ученици са отличени от общинския конкурс Моят род“

...
Кюстендил. Осем ученици са отличени от общинския конкурс Моят род“
Коментари Харесай

Осем ученици са отличени от общинския конкурс „Моят род“ в Кюстендил

Кюстендил. Осем възпитаници са отличени от общинския конкурс „ Моят жанр “ в Кюстендил. Това оповестиха за Радио „ Фокус “ – Кюстендил от Обединен детски комплекс – Кюстендил. В състезанието са взели присъединяване произведения на възпитаници от Основно учебно заведение „ Св. св. Кирил и Методий “, Начално учебно заведение „ Св. Климент Охридски ”, ПМГ „ Проф. Емануил Иванов “, клуб „ Роден край “ при ОДК – Кюстендил.

Поради усложнената пандемична конюнктура и идните президентски избори, формалната гала по награждаването на отличените участници планувана да се организира във Възрожденското учебно заведение няма да се състои. Победителите могат да получат своите награди в Обединен детски комплекс през тази седмица.

Целта на състезанието е да подтиква интерес у децата към родовата памет, корените на рода и фамилията, да предизвика и развие общуването и връзката сред поколенията, да възвърне родовата памет и предаването й на идващите генерации, посредством модерни способи и технологии. Конкурсът се стреми и да опише фамилни празници и ритуали, забавни случки и събития, както и да възпитава почитание у децата към възрастните и към предходните генерации.

Венцеслав ИЛЧЕВ

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР