Кюстендил. Наградиха победителите в конкурса Клас на годината“ в Кюстендил, ...

Кюстендил. Наградиха победителите в конкурса Клас на годината“ в Кюстендил,

Наградиха победителите в конкурса „Клас на годината“ в Кюстендил

Кюстендил. Наградиха спечелилите в състезанието „ Клас на годината “ в Кюстендил, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус “ – Кюстендил . V „ б “ клас на ПМГ „ Проф. Емануил Иванов “ завоюва в категория прогимназиален стадий (от 5 до 7 клас), а IX „ а “ клас на ПМГ „ Проф. Ем. Иванов “ в категория гимназиален стадий (от 8 до 12 клас).
Кметът на Община Кюстендил Петър Паунов връчи плакети и парични награди по 1000 лева на всеки клас, през днешния ден на гала в постройката на общината. Сред присъстващите бяха зам.-кметът Виктор Янев, Светослав Василев – секретар на Община Кюстендил, Нели Петкова- шеф на дирекция „ Култура, обучение, юношески действия, спорт и туризъм “, шефът на ПМГ – Елена Стоилова, класните ръководителите – Светлин Кирилов и Александра Манова, както и деца от отличените класове.
Конкурсът „ Клас на годината “ се провежда за втора поредна година от Местна комисия за битка против противообществените прояви на малолетни и малолетни към Община Кюстендил и има за цел да подтиква и насърчи построяването на дейни училищен колективи, способни да демонстрират самодейност, да работят в екип, да взимат интензивно присъединяване в часовете. Конкурсът има за цел и да сведе до най-малко неизвинените и безпричинни отсъствия, развиване на мотивацията за учене, привличане на родителите в образователно – възпитателния развой, развиване и обогатяване на учебните обичаи.
Класовете са оценени по следните критерии: позволени най-малък брой неизвинени отсъствия, годишен триумф на класа, достижения в спорта, присъединяване и достижения в надпревари и олимпиади, липса на санкции от педагогическия съвет или позволени противообществени прояви, участия и оценки в състезания, фестивали и извънкласни мероприятия.
Венцеслав ИЛЧЕВ

Източник: focus-news.net


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg