Кюрдската работническа партия (ПКК) насъсква цивилни срещу нас, каза съветникът

...
Кюрдската работническа партия (ПКК) насъсква цивилни срещу нас, каза съветникът
Коментари Харесай

Турция: ПКК насъсква цивилни срещу нас

Кюрдската работническа партия (ПКК) насъсква цивилни против нас, сподели съветникът на турския президент Реджеп Ердоган Фахретин Алтун, написа анкарският в. Сабах.

Властите в страната на два континента разясниха нападението против база на аскера в Иракски Кюрдистан на 26 януари. Тогава протестиращи нахлуха в базата в селището Дахук и подпалиха няколко коли. Повод за недоволството на стачкуващите са турските въздушни удари, осъществени напоследък в региона.

"Акцията от 26 януари бе провокация на терористите. Те желаят да настроят мирните поданици на региона против нашите военни, които опазват мира в невралгичния регион ", сподели още Алтун. По думите му бойците и офицерите в Дахук не са поддали на провокацията и са предотвратили гибелта на почтени хора.

Изказването на Алтун бе публикувано на фона на предстоящата турска интервенция в Северна Сирия. Анкара през вчерашния ден разгласи за края на подготовката за дейни бойни дейности. "Ние ще стартираме нашата акция, когато му пристигна времето ", съобщи военният министър в Анкара Хулуси Акар, представен от Хюриет.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР