Кючуков: Балканският ислям е бариера за навлизането на радикални идеиБалканският

...
Кючуков: Балканският ислям е бариера за навлизането на радикални идеиБалканският
Коментари Харесай

Кючуков: Балканският ислям е бариера за навлизането на радикални идеи

Кючуков: Балканският ислям е преграда за навлизането на радикални хрумвания
Балканският ислям все още е преграда за навлизането на радикални ислямистки хрумвания от навлизането на Близкия изток към Европа. Това разяснява за БГНЕС Любомир Кючуков от Института за стопанска система и интернационалните връзки в границите на конференция, проведена от фондация Фридрих Еберт.

Има редица фактори, които способстват за навлизането на тези хрумвания. Кючуков уточни, че това са войните и етническите напрежения и разделения в страните от Балканския полуостров, национализмите.

„ България стои, както останалите балкански страни, задоволително устойчиво. Българските мюсюлмани са обичайно умерени, добре интегрирани в обществото и политически показани и рисковете са доста по-малки в съпоставяне със страните от постюгославското пространство “.

Българската страна беше абдикирала от подготовката на мюсюлмански фрагменти и мястото ни беше заето от други страни, които оферират сходно образование – Саудитска Арабия и Египет, счита Кючуков. Според него страната би трябвало да организира непрестанно превантивни ограничения с лекции в образованието и непрекъсната работа обществената интеграция на маргинализираните групи. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР