Квартален хранителен магазин във Велико Търново вече се разплаща с

...
Квартален хранителен магазин във Велико Търново вече се разплаща с
Коментари Харесай

Ноу-хау: Търновци купуват хляб и мляко с биткойни

Квартален хранителен магазин във Велико Търново към този момент се разплаща с криптовалута,съобщи bgonair. Собствениците стартирали услугата преди седмица, като не се тормозят, че част от оборота им ще е в биткойни.

Великотърновци, които копаят криптовалута, са подготвени да пазарят от бакалията. Пенсионерите обаче избират да пазарят с пари в брой.

" Клиентите имат опция да си пазарят посредством биткойни, като транзакциите стават по същия метод като посредством ПОС терминал. В приложението вкарваме сумата и те сканират QR кода и транзакцията се реализира ", изясни продавач-консултантът Ирена Кръстева.

В кварталната бакалия нямат терзания, че част от оборота може да е в криптовалута. " Решихме да създадем нещо новаторско, по тази причина предприехме това възнаграждение. Решихме да имаме спестявания и в биткойни ", сподели притежателят на магазина Росица Стефанова.

" Натрупаната сметка се натрупа в приложението, което е цифров портфейл. Самата сума се натрупа като биткойни, не като действителни пари ", разясни Кръстева.

Оказва се, че има търновци, които са подготвени да купуват самун, олио и ориз с криптовалута. За пенсионерите обаче виртуалната валута е неразбираема. " Бих се възползвал, аз самият имам приложение със спестени средства - криптовалута, бих си купил артикули от първа нужда, от хранителен магазин ", показа Мирослав Дечев. " В кеш е по-добре, не сме привикнали в България с такова нещо ", разяснява пенсионер.

Предстои във Велико Търново и други търговски обекти да вкарат разплащане с биткойни.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР