Квартал Надежда изразходва вода, колкото трите най-големи квартала в Сливен

...
Квартал Надежда изразходва вода, колкото трите най-големи квартала в Сливен
Коментари Харесай

В Надежда в Сливен използвали толкова вода, колкото за три квартала

Квартал " Надежда " изразходва вода, колкото трите най-големи квартала в Сливен " Сини камъни ", " Българка ", " Дружба ". Това заяви шефът на ВиК-Сливен инж. Пламен Трифонов на среща с поданици на квартала, проведена със съдействието на регионалния шеф, осведомиха от пресцентъра на институцията, съобщи Българска телеграфна агенция. Срещата бе инициирана по молба на жители от квартала, а мотивът бе търсене на решения на казуса с постоянното доставяне на квартала с питейна вода.

По думите на инж. Трифонов повода за огромния разход на вода е броят на консуматорите там, както и непрекъснатите течове по мрежата. Той разясни, че са търсени разновидности за отчитане на изразходваната вода посредством основаване на сдружения от жителите на всяка улица, което в следствие се е оказало юридически невероятно поради липса на документи за благосъстоятелност върху парцелите. Според него и специалиста от ВиК асоциацията Петър Митев, главната причина за честите повреди е остарялата водопреносна мрежа, която не е подменяна от полагането ѝ още преди 1980 година Според тях е нужен огромен план за цялостна реорганизация на ВИК-мрежата и канализация.

По време на съвещанието бяха разисквани още проблеми по тематиката, касаещи отчитането на изразходваната вода, както и непокритите отговорности към ВиК оператора.

Представителите на кв. „ Надежда “ споделиха, че имат предпочитание да спомагат на сдружението и на всички институции, с цел да излязат бързо от казуса с съответно решение, се показва още в известието.

Това е поредна среща, проведена от регионалния управител Маринчо Христов, като през януари, т.г. той бе медиатор сред представители на електропреносното сдружение ЕВН и поданици на квартала. Тогава тематиката бе обвързвана с честите прекъсвания на тока.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР