Курсът на една от най-популярните криптовалути се срина в петък

...
Курсът на една от най-популярните криптовалути се срина в петък
Коментари Харесай

Биткойнът се срина до 55 000 щ. долара

Курсът на една от най-популярните криптовалути се срина в петък и доближава равнища от 55 000 щ. $. Спадът е с над 7% единствено за ден и идва след сериозен растеж. В средата на месец ноември биткойнът съумя да сложи, който изстреля валутата над границата от 60 000 щ. $, само че незабавно по-късно цената ѝ стартира да понижава.

Според разбора на пазара, биткойнът не е единственият обиден. Наблюдава се съществено намаление на редица борсови показатели, а осведомени настояват, че повода е класическо деяние за съкращаване на риска у мнозина вложители. Възможно е спадът да е породен от новината за новия вид на ковид, открит в Ботсвана, Южна Африка и Хонконг, който може да заобикаля отбраната от ваксина.

За спадът на биткойна има още няколко фактора, които сигурно оказват въздействие. Днес изтичат борсовите им варианти на обща сума съвсем 3 милиарда щ. $. Роля безспорно има и формалното изказване на китайската Централна банка. Тя разгласи, че ще стартира да наблюдава криптовалутните транзакции, като за тази цел ще употребява профилирана компютърна система.

Всичко от света на можете да следите в нашата специфична графа.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР