Курсант от Националния военен университет проникна в т.нар. Dark Net,

...
Курсант от Националния военен университет проникна в т.нар. Dark Net,
Коментари Харесай

Тъмната страна на интернет: Посещенията в Dark Net от България са нараснали със 100%

Курсант от Националния боен университет проникна в така наречен " Dark Net ", употребявайки уменията си да не бъде проследен и сътвори филм, който ще влезе в образователната стратегия по предмета " Национална сигурност”. Той влиза посредством потребление на профилирана маршрутизирана система.

" Филмът, който сътворих, е за информация за моите курсанти. В Dark Net видях разнообразни уеб сайтове, които не са общодостъпни в интернет. Сайтове за продажба на разнообразни артикули, които няма да разясня. Филмът споделя, какво се крие в тъмната мрежа. Там не можеш да попаднеш инцидентно, а влизаш с избрани браузъри и това не може да стане като си търсиш нещо в Гугъл. Реших да ревизира някои от главните уеб сайтове. Филмът ще помогне с това, че хората няма потребност да влизат в мрежата, а ще създадат посредством моя филм ", показа старшина Генадий Димитров.



Председателят на Българската асоциация по киберсигурност Мирослав Стефанов изясни, че в " Дарк нет " се влиза посредством избрани браузъри, с цел да се доближи до избрани уеб сайтове. В тях не може всеки да влезе свободно и не е толкоз безвредно за хората, които го вършат. Ако човек непосредствено влезе посредством персоналния си IP адрес в " Дарк нет ", може да попадне на хора, които не са с положителни планове.



" Когато виждат вашето IP, те могат да ви локализират и да сканират за разнообразни уязвимости. След това по разнообразни способи могат да обхванат във вашата мрежа. От там нататък да вземат вашия компютър под надзор. Ако отидете на работа с него, към този момент ще бъдат и в офиса ви. Могат да станат разнообразни последици ", посочи Стефанов.

Миналата година преди прекосяването към образование и работа в онлайн среда по-малко хора от България са влизали в " Dark Net ". От тогава насам увеличение на посещанията, съвсем 100%, разяснява Мирослав Стефанов.

Гледайте целия диалог във видеото.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР