Купешките кори за баница от магазина са вкусни, но не

...
Купешките кори за баница от магазина са вкусни, но не
Коментари Харесай

Как сами да си приготвим кори за баница

Купешките кори за баница от магазина са вкусни, само че не толкоз, колкото домашно приготвените. Повечето домакини заобикалят сами да си ги вършат, тъй като знаят, че това изисква време и мурафет. Всичко обаче се учи, стига да имаш вярната рецепта пред себе си.

В днешната публикация ще ви споделим рецептата за вкусни домашни кори, от които баничката ще е по-вкусна от нормално, а хрупкавата й коричка ще ви кара да похапвате още и още.
Как се подготвят вкусни кори за баница Продукти, които би трябвало да имате на разположение:
• 800 гр бяло брашно;

• 500 мл вода;

• 2 щипки сол;

• 2 чаени лъжички оцет.
Начин на подготвяне:
Ако желаете корите да се получат в действителност вкусни, брашното наложително се пресява един или два пъти. Това е нещо, което всеки би трябвало да съблюдава. В противоположен случай няма да се получат фини кори, които да трансфорат печивото в същинско кулинарно съвършенство.

Когато пресеете брашното, оформете кладенче в центъра му, а в него прибавете оцета и солта. Започнете последователно да наливате по малко вода. Това се прави, с цел да може най-после тестото да се получи еластично и меко.

Отделете си близо 20 минути, в които да месите тестото. Не пришпорвайте нещата, тъй като няма по какъв начин да се получи съвършеното тесто, в случай че не му отделите нужното време. Не забравяйте на финала да ударите тестото в масата няколко пъти, тъй че непотребният въздух да излезе от него. След това започнете да увивате тестото под формата на колбас, а него нарежете на части с дебелина към 10 см.

Всяко едно парче се оформя като топка и се разточва под формата на кора с величина, каквато прецените. Имайте поради, че корите би трябвало да са толкоз тънки, съвсем транспарантни. Тогава се получават най-вкусни.
Най-вкусната мързелива баница, която сте приготвяли
Необходими артикули: 4 яйца кисело мляко - 1/2 кофичка олио - 1/2 ч.ч. сода за самун - 1 ч.л. сол - 1 щипка Баба ми сподели най-хубава...

Самото изтегляне на корите се смята за най-трудоемък развой. Готовата кора се поставя върху ръката, свита в пестник и стартира да се подмята или разтегля встрани. Подмятането обаче е за майсторите баничари.

Ако ви е мъчно да ги разтегляте върху пестник, може да пробвате да ги поставяте върху забрадка, една по една, теглейки краищата встрани.

Когато приключите с това, намажете ги с масло и ги напълнете с мечтаната плънка. Навийте ги на руло и ги подредете в тавата под формата на охлюв.Това се прави с всичко кори, до момента в който не свършат.

Най-отгоре баничката се полива с малко разтопено масло и се пече в авансово загрята фурна на 200 градуса.

Тези кори за баница са доста вкусни и си коства да да ги приготвите!

Още от РЕЦЕПТИ:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР