Куп нови съмнения изплуваха около НПО-то, свързано с Адриана Стоименова.

...
Куп нови съмнения изплуваха около НПО-то, свързано с Адриана Стоименова.
Коментари Харесай

И други съмнения изплуваха около НПО-то на жената, обвинила майките на деца с увреждания

Куп нови подозрения изплуваха към НПО-то, обвързвано с Адриана Стоименова. Именно тя упрекна майките на деца с увреждания, че „ 1 млн. лева са отишли за финансиране на митингите им ”. Уточняваме, че въпросната организация се субсидира годишно от страната в размер на стотици хиляди лв.. Отделно от това употребява европари по планове, съфинансирани също от страната.
Фрог се срещна с част от формалната документи на въпросното Неправителствени организации, наречено Сдружение „ Център за психически проучвания “, след което изнесе част от съмнителните обстоятелства. Един от тях е, че има куп въпросителни към финансовите доклади и дейностите, свързани с подкрепяне на хора с увреждания. От доклада се схваща, че НПО-то е съдействало на тим по крикет на маса и бейзбол. От Сдружение „ Юнайтед крикет клуб – София”, както и от Българската федерация по бейзбол изрично отхвърлиха пред Фрог нюз да са имали взимане-даване с „ Център за психически проучвания “. От федерацията по бейзбол даже прецизираха, че до този миг даже не са развивали действия за хора с увреждания.

В последният отчет на НПО-то, който е от 2015 година написа, че организацията е давала мнения по Закона за отбрана на животните. Свързахме се с Явор Гечев, който е представител на най-голямата организация за отбрана на животните у нас „ Четири лапи “. Той беше безапелационен в няколко неща: първо-никога не е чувал за НПО-то Център за психически проучвания. Второ-не познава неговите представители и не ги и виждал на полемики, свързани с промени в закона. Трето-през 2015 година не е имало никакви промени в законодателството в тази сфера. И пето-законът е обвързван с хората с увреждания единствено в частта за кучетата-водачи, които от край време са освободени от налог. Тази уговорка не е променяна в годините и по нея не е имало никакви разногласия.

Проверката ни откри, че всички пари в НПО-то са отивали за заплати и възнаграждения. Няма и лев даден за консумативи, писалищен матирали, самолетни билети и т. н, макар регистрирани командировки в чужбина. Как става този номер и по какъв начин работят офисите на сдружението, остават мистерия.

Медията ни потърси представител на министерство на правораздаването, където НПО-, обвързвано със Стоименова, е отчитало активността си. От там останаха изумени от обстоятелството, че Центърът наброява над 240 000 членове. „ Разбирам ви, това в действителност буди съмнение, тъй като въз основата на това се дефинира и държавната дотация. Дайте ни всички тези неща и ние ще правим обстойна инспекция “, споделиха от пресцентъра. Фрог осведоми и представителя на основния прокурор Румяна Арнаудова. „ Всичко звучи доста необичайно. Веднага ни сигнализирайте публично “, посъветва обвинителката.

Ето какво ни описа една майка на дете с увреждане от палатковия лагер: Свързах се с Адриана Стоименова, с вярата, че ще ми помогне за детето. Тя ме посъветва да отида в офиса им в столицата. Не се видях с нея, посрещна ме едно момче с патерици, което един час ми разказваше за ориста си. Накрая ми даде брошура на общината и ми сподели там да ходя. Смятах, че ще ни включат в стратегия, както ми даде обещание по телефона Стоименова. Възмутена се върнах у дома и я набрах, с цел да я попитам за какво ме е заблудила. Тя ми се разкрещя. Останах унизена и отвратена. Къде са парите, които другояче страната им дава?

Защо не ме посрещна в нейния офис, или ги е позор да забележим какъв брой са първокласни? Имам потребност да ме осведомят за правата и опциите, само че и това не се прави. Няма даже указател на организациите. Те те трансферират като парещ картоф една на друга. Не желая да ми споменавате името ми, тъй като този Стоименова най-после ще се окаже, че от нея ще зависи най-после кой каква помощ ще получи. И да не вземе да си отмъсти, като ме изключат. Да не знае човек от какво да се пази. Моля ви като пишете, кажете особено за потребността ни от указател. Само за това да се преборим, отново си коства, приключи дамата, чиито координати пазим в редакцията.

Екип на Фрог нюз
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР