Куп изненади ще ни поднесе времето днес. На места ще

...
Куп изненади ще ни поднесе времето днес. На места ще
Коментари Харесай

Изненади през час с времето. Слънце и гръмотевици

Куп изненади ще ни сервира времето през днешния ден. На места ще има слънце и високи температури, на други – дъжд, мъгли и гръмотевици.

През днешния ден облачността ще е раздрана, най-вече забележителна над Южна и Източна България, където на обособени места ще има слаби превалявания от дъжд, оповестиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).
-->
В югоизточните региони от страната са вероятни местни, краткотрайно интензивни извалявания и гръмотевична активност. Ще духа до сдържан вятър от североизток, само че по здрач последователно ще отслабне. Атмосферното налягане е малко по-високо от междинното за месеца и ще остане без основна смяна.

Минималните температури ще са най-вече сред 12° и 17°, а оптималните ще са сред 23° и 28°. В София минималната температура ще е към 12°, оптималната - към 23°.

По Черноморието облачността ще бъде раздрана, най-вече забележителна по южното крайбрежие, където тук-там ще превали дъжд. Ще духа до сдържан североизточен вятър.

Максималните температури ще са 24°-25°, близки до температурата на морската вода. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала.

Над планините облачността ще е най-вече забележителна, само че единствено на обособени места в Родопите, Странджа и Сакар ще превали, допустимо е и да прегърми. Ще духа сдържан до мощен вятър от изток-североизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде към 15°, на 2000 метра - към 9°.

В петък и събота ще има раздрана, над Източна България - най-вече забележителна облачност. На обособени места ще има слаби превалявания от дъжд. Вятърът ще е най-вече слаб, в Източна България от североизток, до сдържан. Преобладаващите оптимални температури ще са сред 24° и 29°. Минималните - сред 10° и 15°, по Черноморието до 18°.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР