Културната проява ще завърши с Палячи“ от Руджеро Леонкавало под

...
Културната проява ще завърши с Палячи“ от Руджеро Леонкавало под
Коментари Харесай

Седем заглавия предвидени за фестивала „Сцена на вековете“ 2019 в Търново

Културната демонстрация ще приключи с „ Палячи “ от Руджеро Леонкавало под шапитото на циркова площадка

Четвъртият Летен сезон на „ Сцена на вековете “ 2019 на крепостта Царевец във Велико Търново е отличен с влиятелния лейбъл „ Европа за фестивалите. Фестивалите за Европа “ 2019-2020″. Той ще се организира от 13 юли до 4 октомври. В афиша на музикалното събитие тази година са включени 7 заглавия – балет, опера и симфоничен концерт.

Фестивалът към този момент е с интернационално присъединяване и ще започва на 13 юли с гостуването на Имперския съветски балет, който ще показа едно от най-великите балетни заглавия – „Лебедово езеро “ по музика на Чайковски.

На откритата сцена в хълма Царевец ще бъдат показани два от оперните шедьовъра на Джакомо Пучини – „ Турандот “, в осъществяване на Бургаската опера, на 26 юли и „ Бохеми “ на 2 август, от Държавна опера-Русе. С Вердиевото заглавие „ Симоне Боканегра “ ще гостува на 10 август Театрално-музикален продуцентски център-Варна.

Музикално-драматичен спектакъл „ Константин Кисимов “ ще показа на фестивала най-новото заглавие от своя репертоар -оперетата „ Теменужката от Монмартър “ на Имре Калман на 26 юли.

На историческата цитадела ще звучи и българска класическа музика по време на симфоничния концерт на Русенската филхармония на 30 август, отдаден на 140 години от рождението на Панчо Владигеров.

„ Сцена на вековете “ ще приключи с опера в цирка – „ Палячи “ от Руджеро Леонкавало. Продукцията на Държавна опера-Стара Загора и Академичен цирк „ Балкански “ ще е на 3 октомври под шапитото на цирковата площадка в квартал Колю Фичето “.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР