Кулинарен фестивал ще се състои за пореден път в Лясковец,

...
Кулинарен фестивал ще се състои за пореден път в Лясковец,
Коментари Харесай

Откриват кулинарен фестивал в Лясковец

Кулинарен фестивал ще се състои за следващ път в Лясковец, област Велико Търново. Пиршеството стартира от през днешния ден (19-ти септември) и ще продължи цяла седмица.

Началото на събитието ще бъде сложено с шествие, което ще тръгне в 17.30 часа от Музея на гурбетчийското градинарство до пл. Възраждане. Участие в парада ще вземат представители на учебни заведения, читалища, детски градини и пенсионерски клубове. Точно в 18.00 часа ще започва и концерт на съставите от читалище Напредък-1870 – Лясковец.

През утрешния ден в Козаревец ще се организира обичайният Празник на кокошата супа, който ще стартира в 10.00 часа. Само няколко часа по-късно ще стане ясно и кой е най-хубав в приготвянето на емблематичното ядене. В неделния ден пък в Джулюница гостите ще могат да се порадват на кулинарна галерия със спортен темперамент.

Във вторник ще бъдат разпънати шатрите на участниците в Седмицата на локалното кулинарно многообразие. Денят ще продължи с концерт на децата от детските градини в Лясковец, който ще започва от 17.00 часа. Час по-късно ще феновете ще могат да видят неповторимата Плодово-зеленчукова мозайка, също дело на най-малките лясковчани.

 Празник на кокошата супа

В сряда (24-ти септември) гостите на фестивала ще могат да следят по какъв начин се прави домашна нашенска лютеница. Тя ще бъде забъркана от представители на всички обитаеми места в общината (Лясковец, Джулюница, Добри дял, Казаревец, Драгижево и Мерданя).

Рязането, печенето и беленето на чушките, както и всички останали процеси, нужни за приготвянето на вкусна лютеница, ще се правят на самия център на Лясковец. В часовете сред 17.00 и 19.00 часа пък всички посетители ще могат да прегледат изрисуваните декоративни тикви на Трифон Трифонов.

В четвъртък (25-ти септември) в салона на Напредък 1870 година ще бъде показана сатиричната пиеса Криворазбраната цивилизация на Театрална група при СОУ Максим Райкович. Краят на кулинарния фестивал ще бъде маркиран от шествие, което потегля в 17.30 часа на 26-ти септември (петък).

В 18.00 часа всички участници в Седмицата на локалното кулинарно многообразие ще бъдат поздравени от кмета на Лясковец доктор Ивелина Гецова и от гостуващ реализатор.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР