Кучето е истински приятел. То няма да ви остави в

...
Кучето е истински приятел. То няма да ви остави в
Коментари Харесай

Куче препречило пътя на линейка, опитали да го прогонят, но то не помръднало

Кучето е същински другар. То няма да ви остави в неволя, в беднотия и болест, няма да ви съобщи и няма да ви размени за по-успешен човек. В името на стопанинакучето е готово да даде живота си.

Тази история ми беше разказана от здравна сестра, която работи в „ Бърза помощ “.

Линейката отивала на повикване, времето този ден не било доста хубаво, имало доста позвънявания. Изведнъж водачът понижил. На пътя седяло красиво куче. Не се страхувало от колата, като че ли я чакало. Шофьорът натиснал клаксона, само че кучето не помръднало.

През годините работа в колата за спешна помощ лекарите са видели доста, само че това към момента не се било случвало. Една здравна сестра излязла и се пробвала да изгони кучето от пътя.

 куче воин

Кучето се отместило и отишло настрана от пътя, само че не избягало. Сестрата се върнала и незабавно щом влезнала в колата за спешна помощ, кучето се върнало на мястото си.

Хората били сюрпризирани, след което същата здравна сестра решила да излезе и да се приближи до кучето. То не избягало. Просто станало и тръгнало към храстите, като се оглеждало, като че ли проверявало дали някой я следва. Сестрата внезапно се спряла и стартира да вика сътрудниците си.

Когато екипът дотичал, видели, че покрай храстите лежи възрастен мъж в безсъзнание. Личеше, че е изгубил схващане и се е почувствал зле.

Мъжът бил качен в колата за спешна помощ и откаран в болница. Кучето хукнало след него.Медицинският личен състав бил очарован от лоялността на кучето. Бил сит, глезен и утешен.

Когато мъжът бил изместен от реанимация в нормално поделение, лекарите му разрешили да посети мъжа. Всички убедили основния доктор и той се смилил, по този начин кучето било позволено в отделението.

 куче в болница

Всички били щастливи. Кучето скимтяло и се ласкаело, стопанинът плачел и галел правилния си другар, даже медицинският личен състав проронил сълза.

Оттогава мъжът почнал да се възвръща по-бързо. Той постоянно отивал до прозореца и гледал на открито, говорел с кучето, опитвал се да излезе допустимо най-скоро, с цел да види другаря си.

Такава преданост и обич възхитили всички!

В болничното заведение му сложили диагноза инсулт. По-късно се оказало, че мъжът излязъл на разходка с кучето, прилошало му и паднал. Ако не беше кучето, което спряло колата за спешна помощ, нямаше да съумеят да спасят индивида.

През цялото това време кучето живеело покрай стените на болничното заведение. Съпругата на стопанина не съумяла да го прибере. Той се съпротивлявал, дърпал се, даже ръмжал.

Синът на двойката съумял да го усмири, качил го в кола и го откарал вкъщи. Но минали единствено няколко часа и кучето се върнало в болничното заведение.

Източник: svobodnazona.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР