Кучетата винаги са нащрек, когато някой нов субект се появи

...
Кучетата винаги са нащрек, когато някой нов субект се появи
Коментари Харесай

Защо кучетата лаят само определени хора?

Кучетата постоянно са нащрек, когато някой нов индивид се появи на сцената. Но от време на време те незабавно стартират да ръмжат или лаят по някои хора, а по други не. Тази моментна демонстрация на характер може да демонстрира експанзия, отбранителна позиция или просто някаква форма на тревога.


Но за какво те имат разнообразни реакции според от индивида? Обяснява " Локално ".

1. Неизвестното е ужасно.

Най-честата причина кучето ви да реагира зле на избрани хора е, че претърпява нещо ново. Ако кучето не е вярно социализирано, всяко излагане на непознати – и с това куп нови миризми, гледки и държание – може да наподобява рисково за животното. Дори кучето да е социализирано, то отново може да попадне в обстановка, в която да се усеща обезпокоеното и нестабилно за нещо незнайно.

Следователно кучето е по-вероятно да лае по хора, които имат непознати характерности, изключително когато става въпрос за миризма и външен тип.

2. Кучетата възприемат някои черти като заплашителни.


Хората се разграничават по мярка, характерности и метод на придвижване, като всички те могат да наподобяват плашещи за кучето. Сред нещата, които могат да бъдат неприятни, са: аксесоари като шапки и слънчеви очила, които пречат на погледа на лицето на кучето; Кксми по лицето по същата причина; високият ръст; дълбокият глас; характерният език на тялото, изключително пряк натоварен зрителен контакт или взиране; мощна миризма на дим; кучето може да не хареса вашия шампоан, парфюм, дезодорант или даже храната, която сте яли. Всяка композиция от тези неща може да накара кучето да се изнерви.


Някои кучета нормално се опасяват повече от възрастни мъже, тъй като имат „ по-странни “ характерности от кучешка позиция: по-високи са, имат по-дълбоки гласове и – о, не – окосмяване по лицето.

3. Лоши мемоари.

Кучетата могат да открият нещо, с което имат отрицателна връзка, и да се пробват да се защитят. Някои хора може да уплашат кучетата, тъй като миризмата или външния им тип им навяват неприятни мемоари. Ако куче е било травматизирано или измъчвано в предишното, то може да лае хора, които им припомнят за техните насилници. Кучетата могат да развият общо съмнение към някои характерни характерности като пола.

4. Опитват се да защитят притежателя си – даже и да не е належащо.

Кучетата могат да пазят притежателя си, изключително породи като мастифи и териери. По този метод те могат да реагират нападателно на всеки, който " нахлуе " в неговото пространство или се държи по метод, който може да се схване като опасност за фамилията му. Поведението, което може да провокира защитна реакция от вашето куче, в действителност не е наложително да е нападателно: може просто да е неочаквана или енергична реакция.

Всъщност кучетата могат да възприемат хората като плашещи, в случай че вършат необикновени придвижвания или издават звуци, като да вземем за пример слагане на шапка или отваряне на чадър. В допълнение, кучето може просто да ревнува притежателите си и да се държи собственически, в случай че види другарски взаимоотношения сред притежателя си и други хора.

5. Те усещат същинската природа на хората.

Кучетата постоянно са положителни в преценката на характера и няколко изследвания демонстрират, че кучетата в действителност могат да схванат дали човек заслужава доверие или не. Кучетата непрекъснато следят обществените взаимоотношения и са внимателни за това по какъв начин другите хора се отнасят към техните притежатели. Те са по-склонни да проявят съмнение и да лаят, в случай че сметнат индивида за неоткровен. Те даже могат да виждат общото отношение на притежателя си към някого.

Нещо повече, кучетата в действителност могат да усещат страха – дружно със напрежението, вълнението и безпокойството – посредством нашите хормони, отделяни като миризма на тялото. Усещането за тези рискови страсти може да накара вашето куче да се усеща неприятно и крайният резултат е - лай. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР