Кучетата и тяхното хранене зависят най-вече от тяхната зрялост. Малките

...
Кучетата и тяхното хранене зависят най-вече от тяхната зрялост. Малките
Коментари Харесай

Какво от вашата храна може да давате на кучето си

Кучетата и тяхното хранене зависят най-много от тяхната зрялост. Малките кученца могат да пораснат за къс интервал от време – от 12 до 24 месеца. Затова е нужна, преди всичко, храна с високо качество и в огромни количества. Имайте поради, че крепко и пламенно кученце изгаря сред два и три пъти повече калории от възрастното куче.

Мнозина считат, че кучетата ядат съвсем всичко. Това не е по този начин. Така да вземем за пример, в случай че му давате останки и мръвки от вашата храна, може да разстроите хранителния баланс. А това е много рисково. Суровото месо, въпреки това, пък може да се окаже инфектирано с бактерии.

Има доста човешки храни, които кучето обича. Задължение на притежателя обаче е да не му ги дава. Така да вземем за пример шоколадът и сладките произведения, толкоз обичани от хората, са токсични за кучетата.

Това е по този начин, защото потреблението на сладки произведения не води до отделянето на инсулин и по този метод въглехидратите се обработват извънредно постепенно. В същото време веществото теобромин, който се съдържа в шоколада, води до свръхвъзбуда, сърцетуптене и свива артериите.

Повечето стопани си разрешават да дават мляко на кучето си. Особено в случай че е малко, резултатът от това неизбежно е разстройство. Това се случва, защото в по-голямата си част кучетата имат нетърпимост към лактозата. При тях липсва ензимът, който е нужен за разграждането ѝ. В резултат следват храносмилателни проблеми.

Въпреки това измежду човешките храни от този вид на кучето могат да се дават кисело мляко и извара. Те се усвояват по-добре от организма му и рядко водят до стомашно-чревни проблеми.

 Куче

Костите, останки от човешката храна, не са добра концепция за независима храна. Въпреки че са богати на доста минерални субстанции, те са небогати на белтъчини. Освен това са мъчно смилаеми, което може да докара до съдбовни последствия. Те би трябвало да са единствено част от здравословното им меню.

Сред останалите неразрешени храни са алкохолът, подправките и солените деликатесни артикули и солта въобще. Също по този начин кучетата не понасят стафиди, грозде и кофеин (под формата на кафе или чай). Всеки от гореспоменатите води до редица неразположения и даже – съдбовен край.

Въпреки че е за предпочитане кучето да получава храната си в недопечен тип, то мнозина авансово я варят или държат на пара. Ако му се дава речна риба, тя може да бъде сварена - сходно на вашата. Сред другите храни, които обичате и вие, и кучето, са овесените ядки, накиснати авансово с вода.

Често, сходно на стопаните си, кучетата обичат салати. Това е добре, защото те са безвредни и доставят в допълнение витамини. Салатата за кучето може да се овкуси с растително масло или със сметана. Те усъвършенства усвояемостта на витамините. Майонезата е неразрешена. Други взаимозаменяеми съставки в салатата могат да са другите плодове, както и коприва или листа от глухарче.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР